Hlavní obsah

Trubte na poplach. Sparta pohrála pošesté v řadě!

PRAHA

Sparta - Vítkovice 1:4, takový stav utkání vydalo 25. kolo hokejové Tipsport extraligy. Sami řekli. „Snižte nám platy o dvacet procent.“ S tím přišli hráči za sparťanským vedením. To vše kvůli hrozivým výsledkům. V neděli ale ani toto gesto nepomohlo. Děsivé číslo porážek opět vyrostlo. Tentokrát už na šest v řadě. Nebo také devět nezdarů z posledních deseti pokusů!

Článek

Snaha ano, góly ne. To nabídla první třetina. Ve dvanácté minutě sparťanský útočník Petr Kafka poslal puk do tyče branky Romana Málka. Z protiútoku mohl vstřelit úvodní gól Michal Barinka, ale také se neradoval. Klání mezi druhým a jedenáctým týmem extraligové tabulky bylo nerozhodné.

Prostřední část byla o něčem jiném. Hosté ji vyhráli 2:0, když využili jednu přesilovku. Tu součást hry, která domácí trápila a trápila.

V první početní výhodě - jedna střela mimo branku, druhá možnost nebyla o mnoho lepší. Vrchol zmaru přišel při hře 5 na 3, Sparta měla 94 sekund na vstřelení branky. Jenže stále nic.

Když Michal Broš přestřelil polovinu odkryté branky, fanoušci jen smutně povzdechli. Aby tato střela skončila gólem, tak by vítkovický Málek musel chytat mezi fotbalovými tyčemi. A tak jedinými střelci druhé dvacetiminutovky byli Roman Szturc a Rudolf Huna.

Domácí si mohli zvednout sebevědomí na začátku třetí třetiny při další početní výhodě, ale opět neuspěli. V padesáté minutě přišel další pokus, který se po dvou minutách ukázal jako další nepovedený.

Vítkovičtí mohli být spokojení, do konce zbývalo už jen osm minut. Když šest minut před koncem Petr Punčochář zvýšil na 3:0, bylo rozhodnuto. Jan Hanzlík sice snížil v předposlední minutě na 1:3, ale při sparťanské hře bez brankáře Peter Húževka dokonal domácí trápení na 1:4.

Jeden z největších favoritů ligy před sezónou už 360 minut čeká na bod. Kde je ono pomyslné sparťanské dno? Sparta se snaží o hokejový tanec, ale bohužel, takto hvězdy na ledě „netančí“.

Sparta - Vítkovice 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 59. Hanzlík (Ton, Vykoukal) - 23. Szturc (Svačina, J. Sýkora), 31. Huna (Burger, Barinka), 54. Punčochář (Šedivý), 60. Húževka. Rozhodčí: Hodek, Smitka - Kis, R. Prchal. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. Diváci: 4240.
Novotný - Vykoukal, Jan Hanzlík, Philipp, Gulaši, Macholda, O'Brien - Kůrka, D. Výborný, Ton - Bartánus, Koreis, Hromas - Y. Treille, Karpov, Smoleňák - D. Tůma, Broš, Kafka. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.
Málek - Punčochář, Barinka, Malík, Trnka, Ovčačík, Voráček, Rehák - Huna, Burger, Káňa - Šedivý, Húževka, Tomas - Pohl, Strapáč, Klimek - Svačina, J. Sýkora, Szturc. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články