Hlavní obsah

Slavia otočila zápas v Mladé Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté pražské Slavie otočili na ledě Mladé Boleslavi nepříznivý stav 0:2 a slavili v 25. kole výhru 3:2. Pražané předvedli podobný obrat jako ve středu doma s Třincem, kdy také prohrávali o dva góly a zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech. Mladá Boleslav vyšla potřetí za sebou naprázdno a ztrácí na posledním místě na třinácté Kladno stále čtyři body.

Článek

Výběr kouče Vladimíra Růžičky se naopak posunul na deváté místo o skóre před Litvínov. Na vítěznou branku Jiřímu Doležalovi ve 42. minutě přihrály posily Slavie z prvoligového Chomutova Zdeněk Skořepa a Jan Benda.

První třetina přitom lépe vyšla domácímu týmu. V deváté minutě se mezi střelce zapsal mladoboleslavský útočník Boháč, který byl v brankovišti hostujícího celku dostatečně důrazný a na několikátý pokus dokázal gólmana Kopřivu překonat. Domácí tým měl během úvodní části utkání mírnou převahu, ale i domácí brankář Schwarz musel několikrát ukázat své umění.

Hosté ve druhé třetině zrychlili hru a přidali na důrazu. Nejprve ovšem při signalizovaném vyloučení ujel po pravé straně Boháč a zakončil svůj únik opět úspěšně. Na rozdíl jedné branky ale snížil v 28. minutě Vondrka, který se neohroženě probil po pravé straně do obranného pásma domácích a vystřelil do protipohybu brankáře Schwarze. Vyrovnávací branku před koncem druhé třetiny zařídil v přesilové hře Krenželok, který tři vteřiny před koncem Žabkova trestu byl na konci výborně provedené souhry před bezmocným domácím gólmanem.

Slavia o svém vítězství na ledě Mladé Boleslavi rozhodla hned v úvodu třetí dvacetiminutovky. Ve 42. minutě přihrál od mantinelu skrz celé domácí brankoviště Skořepa a pro Doležala číhajícího na zadní tyči nebylo žádným problémem poslat kotouč za Schwarzova záda. Domácí tým se sice nemínil smířit s tímto výsledkem, ale celou závěrečnou třetinu narážel na výbornou obrannou hru Slavie a do vyložených příležitostí se nedostával.

Naopak hosté mohli své vítězství ještě pojistit, ale po úniku Růžičky s Vondrkou zachránil pro domácí ještě jiskřičku naděje brankář Schwarz. Jelikož se na konci utkání nechali vyloučit dva domácí hráči, dostali se domácí k závěrečné power play jen na pár vteřin.

BK Mladá Boleslav - HC Slavia Praha 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Boháč (Barney), 25. Boháč (Žabka) - 28. Vondrka (Kadlec), 38. Krenželok (Micka), 42. Doležal (Skořepa, Benda). Rozhodčí: Šindler, Mikula - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 3680.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Macháček, Hay, Duben, Čížek, Lehikoinen - Barney, Divíšek, Boháč - Fabuš, Pabiška, Macho - Loskot, Hrdel, Nouza - Tvrdík, Vrbata, Bahenský. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
Slavia Praha: M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Žižka, Roth, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Pospíšil, V. Růžička ml., Vondrka - Krenželok, T. Svoboda, Tomica - P. Jelínek, Skořepa, Doležal - Micka, Žejdl, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama