Hlavní obsah

Vantuch s Vošvrdou zařídili výhru Liberce v Litvínově

LITVÍNOV

Hokejisté Liberce zvítězili v 25. kole extraligy na ledě Litvínově 1:0, když jedinou branku utkání vstřelil v 32. minutě Lukáš Vantuch. Pro třiadvacetiletého útočníka to byla v jeho čtvrtém extraligovém utkání v této sezoně první trefa. Gólman Tomáš Vošvrda se podílel na tříbodovém zisku Bílých Tygrů svým prvním čistým kontem v nejvyšší soutěži.

Článek

Litvínov začal velkým náporem. Ve čtvrté minutě domácí v přesilové hře zavřeli svého soupeře v jeho obranném pásmu, ale po střele Kubáta zakročil Vošvrda. O minutu později na druhé straně Čakajík našel Kudrnu, který však trefil pouze pravou tyčku branky Jaroslava Hübla. V osmé minutě zachránila tyčka hned dvakrát Vošvrdu po střelách Lukeše a Viktora Hübla.

V 11. minutě našel Nedvěd před brankou Špačka, ale Jaroslav Hübl úspěšně zakročil. Poté se opět vyznamenal Vošvrda, který zneškodnil únik dvojice Jánský a Viktor Hübl. Následovala Lukešova šance, který si položil hostujícího brankáře, ale poté trefil jen boční síť. Pak hráli domácí 115 vteřin přesilovou hru pěti proti třem, ale gólu se také nedočkali.

Na začátku druhého dějství se v šanci ocitl Bojer, který se dostal přes hostujícího obránce až k Vošvrdovi, ale ten jeho pokus zneškodnil. Poté pálil Viktor Hübl, ale opět se vyznamenal hostující brankář. Ve 30. minutě se před Jaroslavem Hüblem ocitl Nedvěd, ale domácí brankář také úspěšně zasáhl. O dvě minuty později se již hosté radovali z branky, když Jaroslava Hübla překonal střelou z mezikruží Vantuch.

Hübl Bártu vychytal

Domácí se pokoušeli hned o vyrovnání, ale ani Kroupova jedovatá střela z mezikruží se neujala. Na druhé straně se opět blýskl Jaroslav Hübl, když zneškodnil únik Kudrny s Nedvědem. Ve 35. minutě se před domácího brankáře prokličkoval Bárta, ale Jaroslav Hübl jeho ataku odolal. V závěru druhého dějství si domácí ještě vytvořili tlak, ale Lukeše vychytal skvělý Vošvrda.

Do závěrečné části měli opět dobrý vstup domácí, ale Kubátovu šanci opět zmařil liberecký gólman. Poté následovala Švarného rána od modré čáry a Černého bomba z mezikruží, ale všechny domácí pokusy zastavil Vošvrda. Ve 47. minutě pálil na druhé straně Víšek a poté i Klimenta, ale i domácí brankář svůj tým podržel výbornými zákroky. V 50. minutě netrefil odkrytou branku po Lukešově přihrávce Ručinský.

V závěru utkání odvolali domácí při Čakajíkově vyloučení brankáře a hráli v šesti proti čtyřem, ale ani tato výhoda jim nepomohla, když všechny pokusy zastavila liberecká obrana nebo Vošvrda. Litvínov tak stejně jako v minulém domácím utkání proti Karlovým Varům nedokázal vstřelit branku.

HC Benzina Litvínov - Bílí Tygři Liberec 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka a nahrávka: 32. Vantuch (Víšek). Rozhodčí: Jeřábek, Gašilov (Rus.) - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 4:9. Bez využití. Diváci: 4018.
Litvínov: J. Hübl - Skuhrovec, Černošek, Kroupa, Kubát, Kousalík, Švarný, Gula - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Černý, Kracík, Ručinský - Jánský, Vopat, Trávníček - Majdan, Jenáček, Bojer. Trenéři: Reichel a Kučera.
Liberec: Vošvrda - Hunkes, Čakajík, Derner, Trončinský, Pavlů, Moravec, Štich - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Klimenta, Vak, M. Hořava - Vantuch, Podkonický, Víšek - Ondřej, Bárta, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: