Hlavní obsah

Měl jsem i štěstí, oddechl si liberecký gólman Vošvrda po výhře

LITVÍNOV

Soustředěná hra v defenzivě, podpořená vynikajícím výkonem brankáře Tomáše Vošvrdy, dovedla hokejisty Liberce k nejtěsnějšímu vítězství 1:0 v Litvínově. Gólman Bílých Tygrů jen zopakoval svoje výborné představení z předešlého vítězného duelu proti Spartě, v němž inkasoval jen jednou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér libereckých hokejistů Jiří Kalous

Článek

„V poslední době se mi daří, ale kluci mi hodně pomáhají. Moc si vážím toho, že dostávám šanci v brance i v extraligových zápasech,“ svěřil se Vošvrda, který si v Litvínově pořádně zachytal. „Přijeli jsme s tím, že budeme bojovat. V první třetině ale puky létaly kolem mě ze strany na stranu. Měli jsme štěstí, že domácí netrefili třikrát ani prázdnou branku. Přežili jsme úvodní tlak. V polovině utkání jsme dali pěkný gól, moc ho Lukáši Vantuchovi přeji. A pak jsme vedení ubránili,“ oddechl si liberecký gólman.

Celou poslední minutu přitom hrál Litvínov power-play šesti proti čtyřem. „I kvůli tomu to byl pro mě jeden z nejtěžších zápasů. Závěrečné vteřiny jsme už odpočítávali přímo na ledě. Kluci mi pogratulovali, já jim rovněž poděkoval za to, co předvedli po celé utkání. Hodně puků odblokovali, zastavili i spoustu finálních přihrávek soupeře. Přitom nám chybí několik zraněných obránců,“ líčil Vošvrda.

V extralize za Liberec nastoupil teprve poosmé. „A vychytaného čistého konta, prvního v nejvyšší soutěži, si moc cením. Stejně tak tří bodů z Litvínova, který dovede být nepříjemným soupeřem,“dodal liberecký brankář.

„Těší mě nejen výsledek, ale i týmový výkon. Jsme rádi, že jsme překonali menší útlum po reprezentační přestávce a znovu sbíráme body, které nás drží v popředí tabulky,“ kvitoval úspěch v Litvínově Jiří Kalous, trenér Liberce.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice