Hlavní obsah

Zlín podlehl v souboji o páté místo Pardubicím

ZLÍN

Hokejisté Zlína prohráli v 25. kole extraligy v přímém souboji o páté místo s mistrovskými Pardubicemi 3:4 a připsali si teprve druhou porážku z posledních sedmi zápasů. Východočeši otočili třemi góly mezi 15. a 32. minutou stav z 1:2 na 4:2 a tříbodový zisk si pohlídali, přestože v 50. minutě svou druhou trefou v utkání snížil Petr Leška.

Článek

Oba týmy vlétly do utkání s chutí a k vidění byl útočný hokej. Gólmani Svoboda s Dubou si tak na nedostatek práce nemohli stěžovat. Skóre zápasu otevřeli v šesté minutě Východočeši. Domácí obránce Švrček smolně spadl a hostující Cetkovský se dostal až před brankáře Dubu, kterému tvrdou střelou nedal šanci. Po polovině úvodní třetiny Zlín vyrovnal díky Leškovi. Následnou prudkou střelu zlínského Sýkory pardubický gólman Svoboda vytěsnil.

Ve 13. minutě byl prvním vyloučeným hráčem hostující Kaberle. A domácí jeho prohřešek potrestali již po deseti vteřinách přesilovky, když se prosadil Linhart. Také Pardubice byly produktivní a svoji první přesilovku po vyloučení Sýkory využily. Střelu Mezeie dorazil do odkryté branky Pivko.

Také po změně stran předváděly oba týmy útočné pojetí hry. V dobré příležitosti přihrál Rachůnek Důrasovi, který ale minul pardubickou branku. Na opačné straně byl hostující celek úspěšnější. Od modré čáry nahodil puk Mezei až do zlínské branky. Poté na obranné modré čáře přišel o puk Rachůnek, Pineault ale jeho chybu nedokázal gólově potrestat.

Čtvrtý gól Východočechů zařídil Starý

Vyloučení Mezeie hráči Zlína k vyrovnání nevyužili. Po polovině zápasu vytěžili hokejisté Pardubic z krátkého pobytu v útočném pásmu čtvrtý gól, o který se postaral Starý. Při vyloučení Jillsona si elitní zlínská pětka vytvořila drtivý nápor. V gólové příležitosti ale Leška zamířil pouze do gólmana Svobody. Ještě před koncem druhé třetiny se po několika přihrávkách dostal ke střele Balaštík. Zlínský kapitán ale zamířil nepřesně pouze do zadního hrazení.

V úvodu poslední třetiny se moravskému týmu naskytla přesilovka po vyloučení Rákose, možnost zkorigovat výsledek v početní výhodě však nevyužil. Zlín se snažil s nepříznivým vývojem zápasu něco udělat. V dobré šanci vyslal tvrdou střelu Leška, ale jeho pokus brankář Svoboda chytil. Důrazný Balán si při přechodu do útočného pásma vynutil faul Mezeie. Již po pěti vteřinách početní výhody vstřelil kontaktní branku Leška.

Zlín povzbuzený snížením náskoku dostal Pardubice pod tlak. Svěřenci trenéra Venery však ze svého náporu vyrovnávací branku nevytěžili. Beranům nepomohla ani závěrečná minutová power play po odvolání brankáře Duby. Po dvou úspěšných venkovních zápasech tak Zlín doma podruhé za sebou prohrál.

PSG Zlín - HC Eaton Pardubice 3:4 (2:2, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Leška (Balaštík), 13. Linhart (Leška), 50. Leška (Köhler, Linhart) - 6. Cetkovský, 15. Pivko (Mezei), 26. Mezei (Špirko), 32. Starý (Kolář I). Rozhodčí: Hradil, Šír - Bryška, Novák. Vyloučení: 1:6. Využití: 2:1. Diváci: 4411.
Zlín: Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Řezníček, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, Rachůnek - Holík, Balán, F. Čech - J. Ondráček, Roman Vlach, Kubiš. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Pardubice: A. Svoboda - Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, Kolář II - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Cetkovský, Pivko - Pineault, Špirko, Somík - Kousal, Rákos, Buchtele. Trenéři: Jandač a Hynek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články