Hlavní obsah

Zlínský Leška třemi body porážce s Pardubicemi nezabránil

ZLÍN

Zlínský útočník Petr Leška se díky dvěma gólům a jedné asistencí proti Pardubicím sice posunul na druhé místo kanadského bodování hokejové extraligy, ale porážce 3:4 nezabránil. Po zápase tak měl pětatřicetiletý centr elitní řady domácích daleko ke spokojenosti.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Zlínský Petr Leška střílí gól slávistickému brankáři Robertu Slipčenkovi. Ilustrační foto.

Článek

"Málo jsme bruslili. Osobní souboje jsme neměli vůbec žádné. Z naší strany to byl špatný zápas. Doufejme, že v Plzni to bude lepší, že se ponaučíme a budeme hrát líp," řekl Leška před úterním zápasem v Plzni. Tam jej čeká i souboj s dvěma konkurenty z čela pořadí produktivity. Vedoucí Tomáš Vlasák před ním má náskok tří bodů a třetí Straka o jeden zaostává.

Proti Pardubicím zůstala první formace Zlína ve střelecké úspěšnosti osamocena. "Takový je hokej. Jednou se daří jedné pětce, podruhé jiné," prohlásil Leška, který počítá s tím, že jeho formace s Jaroslavem Balaštíkem a Bedřichem Köhlerem musí tým táhnout. "Má to tak většina týmů, že první útok je od toho, aby dával góly. V jiných zápasech hrají spoluhráči dobře. Druhá lajna dává hodně gólů, ať už Ivan Rachůnek nebo Michal Důras," připomněl Leška.

S dosavadním průběhem sezony může být z osobního pohledu spokojený. V kanadském bodování nasbíral v doposud odehraných 26 zápasech 33 bodů za 13 branek a 20 asistencí.

"Když se daří, tak mně to tam padá a je to perfektní. Užívám si to a doufám, že to tak bude pokračovat. Hlavně ale když budeme vyhrávat a pohybovat se na špici v tabulce. Po špatném začátku jsme dostali nahoru a doufám, že se tam udržíme a že nespadneme do nižších pater tabulky," uvedl Leška, který si dvěma góly polepšil na třetí místo v tabulce střelců a vyrovnal se dosud nejlepšímu zlínskému střelci Balaštíkovi.

Reklama

Související témata: