Hlavní obsah

Modrobílý uragán se žene na Prahu. Hokejisté Komety budou hrát na Slavii

PRAHA

Kometu čeká pikantní duel, píše web hostů. Blíží se zápas roku, kontrují slávistické stránky. To je dnešní realita a zápas 26. kola hokejové Tipsport extraligy mezi Slavií a Brnem. A patrně dojde ke změně pozic. Domácí fans budou zažívat pocit jako na výjezdě, má jich být méně. Z moravské metropole má dorazit údajně uragán deseti tisíc modrobílých fanoušků. Zápas začíná v 18:15.

Foto: René Volfík, ČTK

Fanoušci hokejistů Komety Brno

Článek

„Zatím je prodáno okolo deseti tisíc vstupenek. Odhaduji, že celková návštěvnost na utkání bude něco přes jedenáct tisíc,“ řekl dnes dopoledne Sport.cz Jan Kratochvíl, marketingový manažer Slavie.

Na utkání byla o polovinu navýšena pořadatelská služba. Na místě bude i více policistů, nevyjímaje zásahové jednotky.

„Podle posledních zpráv nedorazí nejlepších fanoušků ve vesmíru z Brna deset, ale rovnou dvacet tisíc, což je více než kapacita O2 arény! Pro fanoušky, kteří se nedostanou do haly, bude údajně na Staroměstském náměstí připravena velkoplošná projekce, nebudou chybět stánky s občerstvením ani brněnský fanshop,“ napsal na brněnský web odvážný diskutér Pan Kotnik.

Snad to v hledišti nebude vyhrocené, doufá Dlouhý

Tuto nadsazenou informaci Jan Kratochvíl krotí. „Podle mě dorazí šest až sedm tisíc brněnských fanoušků.“

Už dny a hodiny před samotným kláním se příznivci obou táborů hecují. „Fanoušci obou klubů jsou slušní. Snad to v hledišti nebude vyhrocené, aby se nikomu nic nestalo,“ řekl pro brněnský Deník útočník Komety Radek Dlouhý, který na Slavii hokejově vyrostl.

To se v minulé sezóně nepovedlo. Hostující fanoušci se dostali do křížku s pořadateli, domácí projekce na světelné kostce zase urážela berněnské fans hesly typu  - seno a vidle. S těmito proprietami by měli hosté údajně dnes přijet.

Loňská dvě utkání v pražské O2 areně vyhrála Slavia (6:4 a 2:1 v prodloužení). Na první zápas přišlo 7635 diváků, na druhý 9359.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec