Hlavní obsah

Vítkovice v derby vybojovaly vedení v extralize. Sparta konečně bodovala

PRAHA

Na čele hokejové extraligy se po šestadvacátém kole extraligy osamostatnily Vítkovice, které doma v atraktivním moravsko-slezském derby porazily Třinec 3:2. Aktuálně druhý celek extraligy však má o jeden odehraný zápas méně. Do vítkovické arény přišla rekordní návštěva, kterou ale podle očekávání trumfla návštěva v pražské O2 Areně, kde Kometa Brno před 12 251 diváky porazila Slavii 4:3 po prodloužení. Stále jen devět bodů má na posledním místě Mladá Boleslav, která podlehla Pardubicím. Po šesti zápasech konečně bodovala Sparta, která vyhrála po samostatných nájezdech v Karlových Varech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Komety Brno se radují z branky do slávistické sítě.

Článek

Hokejistům Třince se nepodařila ve Vítkovicích odveta za porážku z posledního vzájemného zápasu a porážka 2:3 také ukončila jejich sérii deseti zápasů, v nichž dokázali bodovat. Ve skvělé divácké kulise čítající devět tisíc fanoušků poslal domácí do vedení Malík. Na jeho trefu ještě dokázal rychle odpovědět v oslabení bývalý vítkovický hráč Václav Varaďa, ale vyrovnaný duel nakonec Vítkovice rozhodly dvěma brankami ve druhé třetině. Hostům už nepomohl ani druhý Varaďův gól v závěru.

Začátek očekávaného zápasu Slavie proti Kometě Brno se kvůli naházeným konfetám na ledě o čtvrt hodiny opozdil. Přesila tisícovek brněnských fanoušků se radovala z rychlého vedení 2:0, slávisté však dokázali zápas otočit, ale hostům nakonec zařídil prodloužení v závěru Radim Hruška. V prodloužení pak bod navíc vystřelil Kometě Radek Dlouhý. Brnu patří v tabulce čtvrtá příčka o skóre za Libercem.

Duda se Strakou zničili Zlín

Plzeň dál pokračuje v úspěšné jízdě po odečtení devatenácti bodů kvůli neplatným registracím. Nedělní debakl v Třinci Západočechy nijak neotřásl a v domácím duelu porazili Zlín 4:1. Dvěma brankami se blýskla posila z Chomutova Radek Duda, který navíc přihrál na čtvrtý gól Vostřákovi. Tři gólové asistence vymyslel kapitán domácích Martin Straka.

Sparta v Karlových Varech ukončila sérii šesti zápasů bez bodu, když po velkém obratu vyhrála 4:3 po samostatných nájezdech. Se Spartou to však vypadalo v úvodu zápasu velmi špatně, když domácí díky dvěma slepeným brankám vedli 2:0. Sparta však zavelela k obratu a v polovině zápasu po brance Karpova vedla už 3:2. Ján Mucha nakonec zachránil pro domácí alespoň prodloužení. V nájezdech, při nichž v domácí brance nahradil Mensatora Sáblík, rozhodl utkání hned v první sérii David Výborný.

Kladno sestřelil Litvínov

Kladno toužilo po dvou zápasech venku navázat na domácí výhry s Libercem a Slavií, ale s Litvínovem dokázalo držet krok jen v první třetině a nakonec prohrálo vysoko 1:5. Severočeši odskočili ve druhé třetině na rozdíl dvou branek a domácí už nedokázali na náskok hostů reagovat. Druhým gólem v utkání pečetil výsledek po trestném střílení Peter Jánský. Litvínov si tak připsal druhou výhru venku za sebou.

Poslední Mladá Boleslav po dvou střeleckých představeních po reprezentační přestávce třikrát prohrála, z toho dvakrát doma a sérii nezlomila ani v domácím utkání s Pardubicemi, kterým podlehla 2:4. Pardubičtí tak opět potvrdili, že jsou nejlépe bodujícím týmem na ledě soupeřů.

Liberec po výhře nad Spartou a v Litvínově vyhrál i doma nad Českými Budějovicemi 3:1. Hodně pozměněný kádr Mountfieldu se tak nedokázal pomstít za domácí porážku od Bílých Tygrů a zejména zásluhou dvou branek libereckého Tomáše Klimenty v televizním utkání podlehl.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec