Hlavní obsah

Kometa zvítězila v domácím prostředí na ledě Slavie 4:3 po prodloužení

Jan ŠkvorSport.cz

Hokejisté Brna vyhráli v utkání 26. kola Tipsport extraligy na ledě Slavie Praha 4:3 po prodloužení, i když ještě v 58. minutě prohrávali. Rozhodující branku zaznamenal v 63. minutě exslávista Dlouhý. Kometě vytvořili v Praze její fanoušci takřka domácí prostředí, odhadem jich přijelo na devět tisíc.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Kadlec ze Slavie (vlevo) brání Marka Kvapila z Brna.

Článek

Začátek zápasu se protáhl o devět minut, jelikož příznivci Komety, kterých byly v hledišti skoro tři čtvrtiny, zahazovali led konfetami. Úvodní minuty přinesly opatrný hokej, až v sedmé minutě ujel při vlastním oslabení Vondrka a trefil pravou tyč Trvajovy branky. Ještě v téže minutě hrálo Brno dvojnásobnou přesilovku, kterou Dopita po dvaadvaceti vteřinách přetavil v úvodní gól.

A za dalších sedmdesát jedna sekund už vedla Kometa o dvě branky. Kopřiva neudržel Humlovu střelu a Brabenec pohodlně dorážel do prázdné klece. Se Slavií mohlo být ještě hůř, o minutu později totiž zakončoval Erat a kotouč jen těsně minul pravou tyč. Slávisté se povětšinou jen bránili, třiadvacet vteřin před první sirénou ale z ničeho nic udeřili. Přečíslení dvou na jednoho přesně zakončil Krenželok.

Ve druhé minutě druhé třetiny se řítila trojice slávistů na jediného obránce hostů, Trvaj ale skvěle vychytal Krenželoka, Bendu i Svobodu. O chvíli později mohl Brnu vrátit dvoubrankový náskok Huml, místo odkryté klece ale trefil jen Kopřivu. Slavia od tohoto momentu přidala, svého soupeře začala přehrávat a brzy za to byla odměněna.

Ve 30. minutě se dostal k dorážce Micka, který trefil kotouč ze vzduchu přesně za Trvajova záda. Vzápětí mohl dokonat obrat ex-brněnský Pospíšil, Trvaj ale vytáhl další z výtečných zákroků a nerozhodný stav uchránil. Jenže ve 34. minutě byl bezmocný i on. Ve vlastním oslabení narýsoval Kadlec přesný pas na hůl Růžičky, jenž střelou mezi betony poslal sešívané do vedení.

Třetí dějství se neslo ve znamení honby Brna za vyrovnáním. Blízko k tomu měl ve 45. minutě Dlouhý, sám před Kopřivou ale zamířil mimo. S blížícím se závěrem ovšem přibývalo okének v hostující obraně a Slavii tak vyrážela do nebezpečných brejků. V 58. minutě se Brno přeci jen dočkalo srovnání, Kvapil našel od zadního mantinelu Hrušku, který prostřelil Kopřivu a nasměroval zápas do prodloužení. V jeho třetí minutě zajistil Kometě bod navíc Dlouhý.

HC Slavia Praha - HC Kometa Brno 3:4 po prodloužení (1:2, 2:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 20. Krenželok (T. Svoboda), 30. Micka (Žižka), 34. V. Růžička ml. (Kadlec, Vondrka) - 7. Dopita (Stehlík), 8. Brabenec (Huml), 58. R. Hruška (Kvapil, Veselý), 63. Dlouhý (Brabenec). Rozhodčí: Souček, Hodek - Bejček, Charvát. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 12 251.
Slavia Praha: M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Benda, Žižka, Kuboš, Vašíček, Roth, Kolařík - Pospíšil, V. Růžička ml., Vondrka - Krenželok, T. Svoboda, Tomica - Micka, P. Jelínek, Doležal - Slavíček, Žejdl, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Brno: Trvaj - Houdek, Stehlík, Bičánek, Zubíček, Mojžíš, Šenkeřík - Erat, Dopita, Hubáček - Veselý, R. Hruška, Kvapil - Dlouhý, Huml, Brabenec - Jakub Svoboda. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.

Reklama

Související témata: