Hlavní obsah

Hokejisté Plzně díky dvěma gólům Dudy porazili Zlín

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili v 26. kole extraligy 4:1 a vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů. Základ svého úspěchu položili domácí dvěma góly v první třetině. Hosté měli možnost zvrátit vývoj utkání během prostřední dvacetiminutovky, svoji převahu ale nedokázali vyjádřit gólově a naopak jednou inkasovali. V závěrečné části si už Indiáni vedení pohlídali. O plzeňskou výhru se výrazně zasloužil Radek Duda dvěma góly a jednou přesnou přihrávkou. Kapitán Martin Straka zaznamenal tři asistence.

Článek

Po opatrném úvodu si díky dvěma přesilovým hrám vytvořila Plzeň nápor. Při přečíslení ale Vlasákovu střelu z mezikruží skvěle zlikvidoval gólman Sedláček. Během další početní výhody si strážce zlínské branky poradil s tečí i dorážkou Vostřáka, vzápětí však našel Straka přihrávkou zpoza branky najíždějícího Hanzlíka a ten zblízka otevřel skóre.

Hostům se přesilovky příliš nedařily a naopak ve vlastním oslabení přihrál v brejku Benák Kovářovi, který z bezprostřední blízkosti minul odkrytou branku. Indiáni pokračovali v aktivní útočné hře, jež také přinášela okénka v jejich obraně. Jedno z nich přetavil ve vyrovnání Sýkora, když využil špatného postavení brankáře Mazance a pohodlně za jeho záda doklepl vyraženou Grofovu střelu.

Vostřáka Sedláček vychytal

O rychlou odpověď se mohl postarat Vostřák, který po přiťuknutí od Kováře pálil tvrdě, ale Sedláček se stačil včas přesunout a akrobaticky zasáhnout svojí lapačkou. Minutu před první pauzou už při přečíslení tři na jednoho Straka ideálně předložil kotouč Dudovi a ten vrátil Plzni vedení. Za chvíli byl blízko jeho navýšení Lammers, svou dorážku ovšem namířil pouze do tyče.

Do prostřední části vstoupili hosté aktivněji a díky lepšímu pohybu začali domácí přehrávat. Po zmatcích v plzeňském obranném pásmu nedokázal přes ležícího Mazance zasunout kotouč za čáru volný Kubiš. Ve 26. minutě zase přečíslení dva na jednoho zakončil Vlach těsně vedle. Zlín však v rozletu brzdila častá vyloučení, ale dokonce ve vlastním oslabení zahrozil z dobré pozice Galvas.

Když už se zdálo, že vyrovnávací trefa hostů je na spadnutí, přišel jejich další nedovolený zákrok. Během následné přesilovky ve 37. minutě přihrál Straka přesně na hůl Dudovi, jenž svým druhým gólem upravil na 3:1. Krátce po zahájení třetí třetiny se ocitl blízko snížení Köhler, z prostoru mezi kruhy však vypálil jen doprostřed branky. Domácí už spoléhali spíše na protiútoky, rychlou akci Lva zakončil Benák dorážkou do boční sítě.

Poslední příležitost na zvrat promarnili hosté sedm minut před koncem, kdy vůbec nezvládli čtyřminutovou početní výhodu. Paradoxně v ní definitivně rozhodli domácí, když Duda krásnou zadovkou vybídl k snadné trefě Vostřáka.

HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Jiří Hanzlík (Straka, Jan Kovář), 19. Duda (Straka, Modrý), 37. Duda (Straka, Johnson), 54. Vostřák (Duda) - 13. T. Sýkora (Grof). Rozhodčí: Husička, Mikula - Bryška, Novák. Vyloučení: 6:8, navíc Kubiš (Zlín) 5 min a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4276.
Plzeň: Mazanec - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, Slaney, Modrý, Benák, Dresler - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Duda, Straka, Johnson - Lammers, M. Heřman, Dvořák - Petruška, Pitule, J. Heřman (42. Lev). Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Řezníček, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, Rachůnek - Holík, Balán, F. Čech - J. Ondráček, Roman Vlach, Kubiš. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata: