Hlavní obsah

Pohl utnul třineckou sérii a do čela extraligy posunul Vítkovic

Gól vítkovického útočníka Petra Pohla znamenal výměnu stráží v čele hokejové extraligy. Díky jeho trefě Vítkovic v derby přetlačily Třinec 3:2 a vystřídaly Oceláře na prvním místě. Pohl zároveň ustřihl sérii deseti utkání, ve kterých tým kouče Pavla Marka bodoval.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Třince a Vítkovic při potyčce

Článek

I druhé letošní derby potvrdilo, že vzájemné souboje obou ocelářských týmů jsou vzácně vyrovnané. Vítkovice vrátily soupeři navlas stejnou prohru z první čtvrtiny.

"Třinec je neskutečně výborný manšaft. Těžko se proti němu hraje, nám se povedlo zvítězit, ale musíme jít dále a tohle nás nesmí uspokojit," řekl novinářům autor vítězného gólu Petr Pohl.

Ten už v prvním utkání v Třinci vstřelil oba vítkovické góly. Tehdy to nestačilo ani bod, dneska poloviční příspěvek vynesl všechny tři. "Jsem radši za ten jeden, když jsme vyhráli. Ty dva v Třinci byly zbytečné," usmál se Pohl, kterého pojí zajímavá paralela s třineckým forvardem Václavem Varaďou.

I jeho dvě branky v dnešním zápasu nebyly Ocelářům nic platné. Přitom jediný Varaďův gól první derby ve Werk Aréně rozhodl. "Prohráli jsme dneska s dobrým mužstvem. Nechali jsme tam všecko, ale výsledek není příznivý," povzdechl si Varaďa. "Vítkovice jsou pro mě letos velkým překvapením. Je vidět trenérská práce Mojmíra Trličíka a Zdeňka Motáka, kluci v to věří a makají jako manšaft," uznal třinecký útočník.

Derby bylo znovu dramatem do posledních vteřin. Obligátní remíza, která je v posledních letech nejčastějším výsledkem, i dneska visela ve vzduchu. "Třinec hrál ve třetí třetině výborně. Měl navrch, ale o jeden gól jsme byli prostě šťastnější," řekl Pohl.

Rozdílovou trefu obstaral Pohl v 36. minutě po parádním průniku středním pásmem. Excelentní bruslař se vyhnul třem Ocelářům a nakonec ještě ze střední vzdálenosti zavěsil. "Taková akce se může stát v zápase často. Když jedete na tři beky, snažíte se dostat do nějaké střelecké pozice a zakončit. Já ani nemám nějakou zázračnou střelu, nějak to tam spadlo," řekl Pohl.

Reklama

Související témata: