Hlavní obsah

Litvínov díky čtyřem gólům ve třetí třetině vyhrál v Kladně

KLADNO

Hokejisté Litvínova zvítězili v 26. kole extraligy na ledě třináctého Kladna 5:1 a posunuli se na deváté místo před Slavii. Severočeši rozhodli díky trefám Františka Lukeše a Petera Jánského, kteří v úvodu závěrečné třetiny během 27 vteřin získali vedení 3:1. V závěru pojistili výsledek v power play Martin Ručinský a z trestného střílení opět Jánský, který se stejně jako Lukeš trefil v utkání dvakrát. Kladno potřetí za sebou nebodovalo a před poslední Mladou Boleslaví má stále náskok čtyř bodů.

Článek

Obě mužstva vsadila od úvodu především na důkladnou defenzívu. Obě branky v úvodním dějství tak padly při přesilových hrách. V páté minutě otevřel skóre při Kamešově trestu Lukeš, který využil ideální nahrávku Ručinského. Za tři minuty vyrovnal při vyloučení Jánského po přihrávce Patery Bicek. V dalším průběhu bylo patrné, že oba týmy nechtějí chybovat a oba gólmani zasahovali většinou proti střelám z dálky.

Ve druhé dvacetiminutovce se při brejku mohl prosadit Kubinčák, ale byl příliš tísněn domácím bekem. Dělovku jeho spoluhráče Kubáta zlikvidoval Cikánek a na druhé straně Jaroslav Hübl si zase poradil s příležitostí dravého Treilleho.

O osudu zápasu se rozhodlo na začátku závěrečné třetiny. Vagnerplast sice vlétl na svého soupeře, ale okénka v obraně ihned využili svěřenci trenéra Roberta Reichla. Nejdříve při přečíslení dvou na jednoho se po přihrávce Viktora Hübla trefil opět Lukeš a vzápětí se po podobné akci prosadil po Kracíkově asistenci Jánský.

Domácí chtěli vývoj zdramatizovat, ale ze svých tří přesilových her nevytěžili nic. Litvínov v závěru ještě přidal dva góly. Při power play domácích se trefil do prázdné branky Ručinský a výsledek dovršil 19 vteřin před koncem z trestného střílení Jánský.

HC Vagnerplast Kladno - HC Benzina Litvínov 1:5 (1:1, 0:0, 0:4)
Branky a nahrávky: 8. Bicek (Patera, Kalla) - 5. Lukeš (Ručinský, Černošek), 41. Lukeš (V. Hübl), 42. Jánský (Kracík, Ručinský), 59. Ručinský (Trávníček, Černošek), 60. Jánský z trestného střílení. Rozhodčí: Hradil, Hribik - Pouzar, Svoboda. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 2001.
Kladno: Cikánek - Kameš, Drtina, Mrázek, Toman, L. Procházka, Šmach, D. Růžička - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - Látal, Stieler, Bělohlav - Valský, Knotek, Eberle. Trenéři: Tatíček a Kopecký.
Litvínov: J. Hübl - Černošek, Jareš, Kroupa, Kubát, Gula, Švárný, Skuhrovec - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Černý, Kracík, Ručinský - Jánský, Vopat, Trávníček - Majdan, Bojer, Jenáček. Trenéři: Reichel a Kučera.

Reklama

Související témata: