Hlavní obsah

Liberec porazil České Budějovice a posunul se na třetí místo

LIBEREC

Hokejisté Liberce zdolali v 26. kole extraligy České Budějovice 3:1 a potřetí za sebou naplno bodovali. Bílí Tygři se tak posunuli na třetí místo o skóre před Kometu Brno. Dvěma góly zařídil výhru Severočechů Tomáš Klimenta.

Článek

Oba celky do zápasu vstoupily aktivně a diváci nemuseli na první šanci dlouho čekat. Hostující Mikeska našel před brankou úplně volného Pšurného, ale ten nedokázal dopravit puk za Vošvrdova záda. Domácí ve čtvrté minutě kontrovali vedoucí brankou. Obránce Štich vypálil od modré čáry a jeho tečovaná střela skočila za překvapeným Kovářem. Mountfield se snažil odpovědět a hosté se tak častěji tlačili před Vošvrdu. Exliberecký útočník Kašpařík se dostal do velké šance, kterou však reflexivně vyrazil domácí brankář.

V další šanci se objevil Pletka, ale svoji střelu vyslal jen do zadního mantinelu. Domácí se postupem času dostali zpátky do hry a těsně před přestávkou mohli udeřit podruhé. Nejprve Hunkes našel krásně Nedvěda, jenž ještě nedokázal dopravit puk do českobudějovické branky. O pár chvil později měl obrovskou šanci Vak, který dostal puk od Klimenty do jasné gólové pozice, ale nedokázal trefit odkrytou branku hostí.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí, kteří však svými pokusy naráželi na Kováře. V 27. minutě připravil Kudrna krásnou přihrávkou šanci pro libereckého kapitána Nedvěda, ten však nedokázal puk v jasné pozici zpracovat. O minutu později se už domácí diváci mohli radovat podruhé. Hořava nahodil puk na branku, kde jej dorazil za Kováře zcela volný Klimenta. V 35. minutě přišla pro hosty další rána, když Mikeska odstoupil ze hry po ataku Hunkese u mantinelu. Domácí v závěru třetiny měli další šance k navýšení náskoku, ale Kovář dál držel naděje svého klubu na bodový zisk.

V úvod třetího dějství měl obrovskou šanci Dušek, jenž však nedokázal překonat připraveného Kováře. Vzápětí se dral před Vošvrdu Mertl, ale na domácí brankáře nevyzrál. Třetí branku Liberce mohl přidat Víšek, ale svoji akci nedovedl do úspěšného konce. V 50. minutě měli hosté výhodu přesilovky pěti proti třem, kterou využil přesnou ranou hostující kapitán Ptáček. Českobudějovičtí se ze snížení neradovali dlouho, jelikož domácí za tři minuty kontrovali Klimentovou brankou.

Bílí Tygři Liberec - HC Mountfield České Budějovice 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Štich (Hunkes), 29. Klimenta (M. Hořava), 53. Klimenta (Vak, Štich) - 50. Ptáček (Šimánek). Rozhodčí: Turčan, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. Diváci: 3819.
Liberec: Vošvrda - Čakajík, Moravec, Derner, Hunkes, Trončinský, Štich, od 21. navíc Pavlů - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Klimenta, Vak, M. Hořava - Vantuch, Podkonický, Víšek - Ondřej, Bárta, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Kotaška, Kolarz, Ptáček, Novák, Šulc, Jank - Šimánek, Mikeska, R. Pšurný - Gulaš, Mertl, L. Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - Kuchejda, Langhammer, Podlešák. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín