Hlavní obsah

Sparta po šesti prohrách zabrala a vyhrála v Karlových Varech

Hokejisté pražské Sparty po šestizápasovém bodovém půstu zabrali a zvítězili na ledě Karlových Varů 4:3 po samostatných nájezdech. Teprve druhou výhru z posledních jedenácti zápasů zařídil svěřencům trenéra Miloslava Hořavy v rozstřelu kapitán David Výborný.

Článek

Po opatrném úvodu se do první šance dostali v páté minutě domácí zásluhou Hrušky. Ten se ocitl zcela sám před brankou Sparty, ale na Pöpperleho nevyzrál. Domácí byli od této chvíle aktivnějším týmem. Sparta svojí první střelu na Mensatora vyslala až v deváté minutě. Vzápětí se karlovarský brankář vyznamenal, když zlikvidoval příležitosti Gulašiho a Výborného.

V 11. minutě se skóre měnilo ve prospěch domácích a to hned dvakrát. Nejdříve Skladaný z pravého křídla vystřelil na Pöpperleho a po následném závaru dorazil puk za jeho záda Melenovský. Ještě ani nedozněl jásot v KV Aréně a bylo to 2:0. Za 19 vteřin vstřelil svou první extraligovou branku Tomáš Klíma, když nečekanou střelou překvapil Pöpperleho. Od 15. minuty se do hry postupně dostávala i Sparta. Snížit mohl nejprve Ton. Podařilo se to až v 19. minutě Brošovi, který v bezprostřední blízkosti vymíchal Mensatora a puk zasunul pod jeho levým betonem.

Vyrovnal Smoleňák

I prostřední třetinu začali domácí aktivně. Ve velké příležitosti byl Hruška, střele mezi betony sparťanského gólmana ale chyběla razance. Po další nepovedené přesilové hře Energie vycítila Sparta šanci. Její druhá přesilová hra trvala jen 47 vteřin. Po Macholdově nahození se trefil puk ze vzduchu Smoleňák a bylo vyrovnáno. Za 83 vteřin díky úspěšně teči opět Smoleňák otočil stav. Ve 33. minutě byl ve vyložené šanci faulován domácí Hruška, trestné střílení však zakončil slabou střelu přímo do náruče Pöpperleho. Srovnat mohl i Skuhravý, ale nastřelil pouze tyč.

Sparta v závěrečné třetině pozorně bránila svůj jednobrankový náskok. I přesto se Západočeši snažili s nepříznivým výsledkem něco udělat. V 52. minutě se ujala nenápadná střela Muchy, která zaplachtila do levého růžku branky Sparty. I přes závěrečný drtivý tlak domácích a poskytnutou výhodu přesilové hry se zápas dostal do prodloužení.

V něm vynikli zejména příležitosti Pecha a Hrušky ze strany domácích a Treilleho ze strany Středočechů. Při samostatných nájezdech Mensatora opět tradičně Sáblík, ale hned z prvního nájezdu ho prostřelil Výborný. Jelikož ze strany domácích se postupně netrefili Kokko, Pech ani Klíma, zažila Sparta po dlouhé době, jak chutná vítězství.

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 3:4 po sam. nájezdech (2:1, 0:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Melenovský (M. Procházka), 11. T. Klíma (Sailer), 52. Mucha (T. Klíma) - 19. Broš (Bartánus), 28. Smoleňák (Vykoukal), 29. Karpov (O´Brien), rozhodující sam. nájezd Výborný. Rozhodčí: Trombík, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:7. Využití: 0:1. Diváci: 3113.
Karlovy Vary: Mensator (na nájezdy Sáblík) - Mucha, Čutta, Gřegořek, Kokko, Dobroň, Havíř, Sloboda, M. Rohan - Kumstát, Skuhravý, Dej - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Skladaný, Melenovský, M. Procházka - Hřebejk, T. Klíma, Sailer. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.
Sparta Praha: Pöpperle - Vykoukal, Jan Hanzlík, Philipp, Gulaši, Macholda, O´Brien - Kůrka, D. Výborný, Kafka - Ton, Koreis, Hromas - Y. Treille, Karpov, Smoleňák - D. Tůma, Broš, Bartánus. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.

Reklama

Související témata: