Hlavní obsah

Normální lidi tyhle kraviny nedělají, naštvali Micku fandové Komety

Jan ŠkvorSport.cz

Svým miláčkům vytvořili příznivci Komety doslova domácí prostředí. Vždyť z dvanácti a půl tisíc přítomných diváků ve slávistické O2 Areně bylo dobrých devět tisíc z Brna. I díky tomu Kometa vyhrála 4:3 po prodloužení. Brněnští fanoušci udělali v Praze elektrizující atmosféru, kterou ovšem pokazili neustálým házením konfet na ledovou plochu. Zápas kvůli tomu začal s desetiminutovým zpožděním a trval téměř tři hodiny. „Já prostě tyhle lidi nepochopím,“ kroutil hlavou slávistický forvard Tomáš Micka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci Komety Brno v utkání proti Slavii.

Článek

„Já ty lidi fakt nechápu. Proč to tam házejí? Vždyť to vůbec ničemu nepomůže! Házejí na led papíry, zapalovače, stříkají na nás pivo... Fakt jsem nečekal, že předvedou tohle,“ zlobil se Tomáš Micka kvůli počínání brněnských fanoušků, kteří před i v průběhu zápasu zasypávali hrací plochu papírovými konfetami.

Pořadatelé uklízejí konfety, které na led naházeli fanoušci.foto: Právo/Jan Handrejch

„Normální lidi tyhle kraviny nemůžou udělat. Přece přijdu na hokej s tím, že na něj budu koukat a budu fandit slušně. Tak jako naši fanoušci. Neviděl jsem, že by naši fanoušci něco házeli na led,“ pokračoval Micka v nahněvaném tónu. Do fanoušků soupeře si rýpl i slávistický kapitán Petr Kadlec. „O to později budou doma, nám to bylo jedno. Tak si prostě zaházeli,“ glosoval Kadlec ironicky situaci.

Fanoušci Slavie s plakátem plánku metra, který směřovali k vlajkonošům Komety Brnofoto: Právo/Jan Handrejch

To hráči Brna si atmosféru na stadiónu užívali plnými doušky. Aby ne, vždyť si kvůli fanouškům museli připadat jak v domácím Rondu. „Fandění bylo fair-play v rámci obou stran. Lidi si to užili stejně jako my. Začátek zápasu, kdy naši fandové zaházeli led, sice trochu kontraproduktivní byl, protože jsme byli nažhavení, a místo hraní se deset minut uklízel led. Já jsem se usmíval, čekal jsem totiž, že to tak bude. Nechci ty lidi omlouvat, ale zápas si prostě chtěli užít,“ měl pochopení Kamil Brabenec.

„Pro oba týmy je to sice stejné, nás ta dlouhá pauza v úvodu ale rozhodila. Kometa je na to asi zvyklá,“ rýpl si do brněnského soupeře slávistický asistent trenéra Jiří Čelanský. Jeho protějška Vladimíra Jeřábka tato slova pobavila. „U nás doma se tohle moc neděje... Ale my jsme s tím počítali. Hráči se na to musí připravit.“

Fanoušci Komety Brno v utkání proti Slavii.foto: Právo/Jan Handrejch

„Já už jsem v Brně tři roky a jsem na to zvyklý. Lidi to dřív dělali po každém gólu. Led se zasypal a pět minut se uklízelo,“ říkal Brabenec. „Lidi si to chtěli užít a udělat to Slavii na truc,“ doplnil. Proč na truc? Kvůli zvýšeným cenám vstupenek na zápas s Kometou? „To k tomu taky přispělo. Navíc si nebudeme si nic nalhávat, mezi Prahou a Brnem prostě panuje konkurenční boj,“ má jasno Brabenec.

Výhra před tolika příznivci tak hráče Brna potěšila dvojnásob. „Byl to strašně krásný pocit, moc jsme si to užili. I závěrečná děkovačka byla lepší a delší než doma. Jsme hrozně rádi, že jsme zápas otočili a fanouškům tak poděkovali,“ hřálo Brabence u srdce. Ještě spokojenější mohl být Radek Dlouhý, který ve Slavii dlouhá léta působil a byl to právě on, kdo v prodloužení rozhodl. „To bylo hodně sladký, vždyť jsem tady vyrůstal. Ale hlavně jsme vyhráli pro naše diváky,“ shrnul za všechny Komeťáky Dlouhý.

Reklama

Související témata: