Hlavní obsah

Po polovině hokejové extraligy kraluje sestavám Sport.cz plzeňský Straka

Jirka G. NovákSport.cz

Martin Straka má po polovině základní části nejvyšší hokejové domácí soutěže na kontě nejvíce účastí v Sestavách extraligy, tak jak je pravidelně dává dohromady redakce Sport.cz. Hvězdný útočník Plzně se v našem výběru od začátku sezóny objevil hned pětkrát. Na paty mu šlapou zlínský útočník Petr Leška a obránce Vítkovic Marek Malík, oba mají po čtyřech účastech.

Foto: www.bpa.cz, Sport.cz

Hokejista Plzně Martin Straka

Článek

Třikrát se do Sestavy kola Sport.cz dokázalo prosadit sedm hokejistů, přičemž hned tři z nich patří do kádru Vítkovic - Jiří Burger, Rudolf Huna, a Roman Málek. Doplňují je Martin Růžička (Třinec), Petr Nedvěd (Liberec), Petr Gřegořek (Karlovy Vary), a lídr kanadského bodování Tomáš Vlasák (Plzeň).

Nejvíce hráčů má v dosavadních Sestavách kola Třinec, prozatím se tam objevilo jedenáct borců ze slezského klubu. Pouze Martin Růžička, Peter Hamerlík, a Josef Hrabal však dokázali svou účast zopakovat, ostatní se v Sestavě objevili jen jednou. Do Sestav se dostalo také šest hráčů brněnské Komety, zopakovat to ale nedokázal žádný. To svědčí o kompaktnosti týmu, ze kterého nikdo výrazně nevyčnívá.

Tak, jako například v Plzni, kde Straka zazářil pětkrát a Vlasák třikrát. Jejich nedávný spoluhráč Petr Sýkora se do Sestav dostal dvakrát, ačkoliv v extralize odehrál jen polovinu zápasů oproti ostatním. Ještě lepší bilanci má liberecký gólman Tomáš Vošvrda, jenž odchytal zatím jen 9 utkání a hned si dvakrát vysloužil zařazení do Sestavy kola.

Hráči v Sestavách kola podle klubů:
11 - Třinec, 10 - Litvínov, Pardubice, Vítkovice, 9 - Liberec, 8 - Karlovy Vary, Zlín, 7 - Plzeň, České Budějovice, Kladno, 6 - Brno, 5 - Mladá Boleslav, 4 - Slavia Praha, 3 - Sparta Praha.

Nejvýše umístěným brankářem je Roman Málek z Vítkovic, jenž zazářil hned v prvním kole a další dvě účasti přidal na přelomu října a listopadu. Po dvou účastech v Sestavě kola má dalších sedm gólmanů, za Liberec dokonce Marek Pinc i jeho náhradník Tomáš Vošvrda, jenž uspěl dvakrát za sebou v posledních odehraných kolech.

Nejvíce účastí v Sestavě kola po polovině extraligy podle Sport.cz:
5 - Martin Straka (Plzeň)
4 - Petr Leška (Zlín), Marek Malík (Vítkovice)
3 - M. Růžička (Třinec), P. Nedvěd (Liberec), R. Málek, J. Burger, R. Huna (Vítkovice), P. Gřegořek (K. Vary), T. Vlasák (Plzeň)
2 - T. Vošvrda, M. Čakajík, M. Pinc (Liberec), V. Hübl, M. Jenáček, J. Hübl, M. Ručinský (Litvínov), L. Mensator, D. Hruška, L. Pech (K. Vary), P. Hamerlík, J. Hrabal (Třinec), J. Mrázek (Kladno), L. Pivko, M. Bartek, F. Kaberle (Pardubice), J. Balaštík, L. Galvas (Zlín), R. Vydarený, M. Gulaš, J. Kovář (Č. Budějovice), P. Sýkora (Plzeň), T. Pöpperle (Sparta), M. Vondrka, V. Roth (Slavia)
dalších 72 hráčů se v Sestavě kola objevilo pouze jednou
Ideální sestava po polovině extraligy podle Sport.cz:
Roman Málek - Marek Malík (oba Vítkovice), Petr Gřegořek (K. Vary) - Martin Straka (Plzeň), Petr Leška (Zlín), Tomáš Vlasák (Plzeň)

Reklama