Hlavní obsah

Slavia porazila těsně Litvínov, do O2 Areny přišlo jen 2376 diváků

PRAHA

V podstatně komornější kulise sehráli ve čtvrtek hokejisté Slavie svůj domácí zápas. Potili se před nejmenší letošní návštěvou v O2 areně. Na Litvínov dorazilo 2376 fanoušků. V úterý na Brno přišlo přes 12 tisíc diváků. To hlavní se ale změnilo. Před dvěma dny porážka, nyní výhra 3:2, a to už šestá z posledních osmi utkání.

Článek

V předehrávce 27. kola se jako první radovala hrst domácích fanoušků. V páté minutě využil přesilovku Lukáš Krenželok. A byl to snadný úkol, brankář Jaroslav Hübl nechal polovinu branky volné.

V úvodní části došlo i na menší diváckou hrstku, která stála na protější straně hlediště. V předposlední minutě si našel volné místo Martin Ručinský - 1:1.

Povedený vstup do další dvacetiminutovky patřil opět Slavii. Puk po střele Jiřího Vašíčka skončil na tyčce, následoval odraz a pohotovost Zdeňka Skořepy. Ten měnil stav na 2:1. Pro slávisty mohlo být ještě lépe, ale to by museli využít přesilovku 5 na 3. Tentokrát 77 sekund nestačilo.

Ve třetí třetině se dlouho nic nedělo. Stalo se až v přesilovce Litvínova. Ale radovala se druhá strana. Obránce Marek Černoček si nechal vzít puk před vlastním gólmanem a Tomáš Svoboda nepohrdl nabídkou ve vlastním oslabení - 3:1. Ale konec ještě nebyl. Za dvě minuty Radim Skuhrovec snížil. To bylo nakonec také opravdu vše.

Slávisté začali druhou polovinu základní části vítězně, ale mnoho jejich diváků se s hráči neradovalo. Jásat nemohl ani litvínovský kouč Robert Reichel. Při své premiéře na trenérské lavičce v září na Slavii prohrál 1:5. Ve čtvrtek opět jel domů poražen.

Slavia - Litvínov 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Krenželok (Micka, T. Svoboda), 23. Skořepa (P. Jelínek, Vašíček), 55. T. Svoboda - 19. Ručinský (Kracík), 57. Skuhrovec (Králíček, Jareš). Rozhodčí: Blecha, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2376.
M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Benda, Žižka, Kuboš, Vašíček, Roth, Kolařík - Pospíšil, V. Růžička ml., Vondrka - Krenželok, T. Svoboda, Tomica - Skořepa, P. Jelínek, Doležal - Micka, Žejdl, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
J. Hübl - Černošek, Jareš, Kroupa, Kubát, Gula, Švarný, Skuhrovec, Kousalík - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Kracík, Ručinský - Trávníček, Vopat, Černý - Jenáček, Majdan, Bojer. Trenéři: Kučera a Reichel.

Reklama