Hlavní obsah

Plzeň otočila zápas s Vary, Kometa udolala Třinec po nájezdech

PRAHA

Hokejisté Brna se po nájezdu svých fanoušků na hlavní město představili v 27. kole Tipsport extraligy opět v domácím prostředí a porazili Třinec 4:3 po samostatných nájezdech. Další velký obrat se povedl Plzni, která v západočeském derby prohrávala s Karlovými Vary o dvě branky, ale nakonec získala plné tři body za výhru 5:4.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Útočník Vítkovic Radim Hruška před Peterkem z Třince

Článek

Brňané s Třincem na vlastním ledě na úvod sezóny prohráli, ale tentokrát měli od začátku utkání navrch. Oceláři s Martinem Vojtkem v brance dokázali třikrát dotáhnout gólovou ztrátu, ale v závěrečných nájezdech proti Hovimu vyhořeli. Neproměnili jediný nájezd a Brno po trefě Brabence slavilo výhru.

Plzeň likviduje ztrátu po odečtu bodů 

Plzeň naskočila zpět na vítěznou vlnu výhrou nad Zlínem a v pátek dokázala otočit i derby s Karlovými Vary. Třikrát museli domácí dotahovat skóre, po první třetině prohrávali dokonce o dvě branky. Jenže pak Martin Heřman dvěma góly srovnal a na branku Melenovského zase odpověděl Vostřák. Na začátku třetí části skóroval Straka, Plzeň udeřila potřetí v přesilovce a nakonec vyhrála 5:4.

Vítkovice si vychutnávaly posun do čela tabulky a proti Českým Budějovicím měly po první třetině krásný náskok 3:1. Jenže série devíti výher v domácím prostředí nakonec prodloužena nebyla. Nejprve Martynek a po něm Gulaš dvěma góly v rozmezí sedmi minut otočili skóre. Za další minutu se trefil i Kuchejda a brankář Málek přepustil místo náhradníkovi. Jihočeši nakonec vyhráli 6:4.

Kladno vs. Mladá Boleslav a jejich "barážový" duel

Po zpackaném vstupu do extraligy se Zlín postupně vytáhl až na šesté místo v tabulce, ale trenéra Veneru trápí výsledky jeho svěřenců na domácím ledě. Zcela spokojený nebyl ani tentokrát. Proti Liberci sice Zlín otočil skóre, ale Klimenta ve třetí třetině vyrovnal a zápas vyvrcholil nájezdy. V nich se domácí neprosadili a dva body si tak odvezli hosté.

Pro Kladno a Mladou Boleslav tak trochu začala vzájemným soubojem dlouhodobá bitva o přežití a prozatím má navrch Kladno. Už v deváté minutě dostala domácí do vedení slovenská posila Bicek, druhý zásah přidal ve třetí třetině Kuchler. Brankář Martin Falter za svá záda pustil jen střelu Fabuše v závěru, takže Kladno vyhrálo 2:1 a vzdálilo se poslední Boleslavi o sedm bodů.

Hokejová extraliga - 27. kolo:
Zlín - Liberec 2:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 10. Leška, 36. Kubiš - 8. Vak, 45. Klimenta,rozh. nájezd Kudrna.
Vítkovice - Č. Budějovice 4:6on-line
Branky: 9. Strapáč, 13. Húževka, 16. Huna, 59. Hlinka - 30. a 37. Gulaš, 15. Červený, 22. Martynek, 38. Kuchejda, 43. Ptáček.
Plzeň - Karlovy Vary 5:4on-line
Branky: 24. a 32. M. Heřman, 7. Kovář, 40. Vostřák, 42. M. Straka - 3. Kumstát, 9. Skladaný, 39. Melenovský.
Kladno - Ml. Boleslav 2:1on-line
Branky: 9. Bicek, 45. Kuchler - 60. Fabuš.
Kometa Brno - Třinec 4:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 22. a 47. Kvapil, 36. Mojžíš, rozh. nájezd Brabenec - 35. Krajíček, 43. S. Hudec, 47. Adamský

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec