Hlavní obsah

Svaz dvakrát registroval nedávné hostování hokejisty Handlovského

Vedení hokejistů Mladé Boleslavi věří, že má při pokračování kauzy ohledně bodových odpočtů za neoprávněné starty hráčů eso v rukávu, které podle něho dokazuje, že vina v celém případu neleží zdaleka jen na chybujících klubech. Středočeši obdrželi ze svazu dvakrát potvrzení o evidenci hostování svého útočníka Lukáše Handlovského, jednou je však změna evidována k 5. listopadu a podruhé k 8. listopadu.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Miloš Holaň na střídačce. Ilustrační foto.

Článek

"Opakovaně bylo (během kauzy) uváděno, že za všechno mohou kluby, APK nic neporušila a má vše v pořádku. Máme však několik případů, které se týkají Mladé Boleslavi a potvrzují, že tomu tak ve skutečnosti nebylo," řekl na dnešní tiskové konferenci právník mladoboleslavského klubu Jan Tůma.

Mladoboleslavský důkaz pro tvrzení, že vše patrně není v pořádku ani na straně APK a registrační systém je špatný a neúplný, pochází z doby, kdy již kauza o neplatných hráčských registracích na začátku listopadu začala nabírat na obrátkách. Týká se útočníka Handlovského a jeho hostování v prvoligovém Ústí nad Labem.

Mladá Boleslav poslala 5. listopadu na APK prohlášení ke smlouvě o postoupení hráčské smlouvy Handlovského, kdy bylo dohodnuto jeho hostování v Ústí nad Labem do 30. dubna 2011.

"Dne 5. listopadu nám přišlo faxem, že změna byla zaevidována ke dni 5. 11. 2010, což bylo v pátek. Na formuláři jsou podpisy pana Setikovského za první ligu, tak i podpis ředitele APK (Stanislava Šulce)," řekl Tůma.

"K našemu velkému překvapení nám 9. listopadu přišlo prohlášení o zaevidování znova, avšak je na něm uvedeno, že změna byla zaevidována k 8. 11. 2010. Ptáme se proto, jak je to možné, když měla být údajně veškerá evidence a všechny registrace po té kontrole, která probíhala na svazu, v pořádku," podivuje se Tůma.

"Když nám jeden den dorazilo potvrzení o zaregistrování, jak je možné, že ten systém dovolí panu řediteli, aby hráče o tři dny později zaevidoval znovu a k jinému datu. I tímto příkladem chceme dokládat, že ten systém je špatný," prohlásil Tůma.

Hracím dnem první ligy byla i sobota 6. listopadu. Handlovský v ten den k utkání v dresu Ústí nad Labem v Táboře nenastoupil, ovšem v opačném případě by s ohledem na druhé prohlášení doručené 9. listopadu nastoupil neoprávněně.

Reklama

Související témata: