Hlavní obsah

Kladno porazilo Mladou Boleslav a odskočilo jí na sedm bodů

KLADNO

Hokejisté Kladna porazili ve 27. kole extraligy Mladou Boleslav těsně 2:1. Díky výhře v duelu týmů uzavírajících tabulku tak odskočili svému soupeři na rozdíl sedmi bodů. Kladenští, jejichž kapitán Pavel Patera dnes odehrál 700. zápas v extralize, vedli v průběhu zápasu 2:0, Mladoboleslavští snížili až v samém závěru. Vítězný gól vstřelil Jiří Kuchler, který asistoval i u první branky Jiřího Bicka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Bicek z Kladna se snaží překonat mladoboleslavského brankáře Marka Schwarze.

Článek
Fotogalerie

Domácí trenér Tatíček udělal radikální změnu na postu gólmana, kde dostal po delší době příležitost Falter, který vychytal nulu již při předchozím vzájemném souboji v Mladé Boleslavi. Skóre otevřel v deváté minutě v pozici ležícího střelce Bicek, jehož možná motivoval i vzkaz na plakátu od kladenských fanoušků: Juro číslo 12 zůstaň!

Svěřenci kouče Holaně mohli brzy srovnat, ale Gajovský ve velice dobré pozici špatně vystřelil a Macho při hře čtyři na čtyři nedostal bekhendem puk do poloodkryté kladenské klece. Vagnerplast sice v samém závěru prvního dějství ještě připojil jeden zásah do Schwarzovy svatyně, ale stalo se tak až těsně po zahoukání sirény.

Druhá část hry převážně připomínala boj o každý metr ledu než hokejovou krásu a brankových příležitostí bylo poskrovnu. Výjimkou byla šance Bělohlava, ale jeho pokus zlikvidoval mladoboleslavský gólman. Hosté měli velkou příležitost na srovnání skóre při 37 vteřin trvající přesilovce pět na tři, ale prakticky v ní ani pořádně nevystřelili.

Pokud se hosté chystali ve třetí dvacetiminutovce přece jen ještě více zvýšit obrátky, čáru přes rozpočet jim ve 45. minutě udělal Kuchler. Při ráně Kameše od modré tečoval puk nad ležícím Schwarzem a ten se štěstím sklouznul za jeho záda. V koncovce trápící se Mladá Boleslav sice byla stále častěji nastěhována před kladenskou brankou a její strážce Falter se musel pořádně ohánět, ale gólový účet hostí byl stále nulový.

Kladno mohlo definitivně rozhodnout při samostatném nájezdu Knotka, ale ten neuspěl. V posledních 10 minutách byla hra často rozkouskována vyloučeními, což více vyhovovalo bránícím domácím. Při power play sice hosté ještě vykřesali 26 vteřin před koncem naději Fabušem a zkazili tak Falterovi radost z vychytané nuly, ale ve zbytku základní hrací doby již vyrovnat nedokázali.

HC Vagnerplast Kladno - BK Mladá Boleslav 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Bicek (Mrázek, Kuchler), 45. Kuchler (Kameš) - 60. Fabuš (Matějovský, Pabiška). Rozhodčí: Šindler, Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 9:9. Bez využití. Diváci: 1707.
Kladno: Falter - Kameš, Drtina, Mrázek, Toman, L. Procházka, D. Růžička - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - Látal, Stieler, Bělohlav - Eberle, Knotek, Kotrla. Trenéři: Tatíček a Kopecký.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Mikuš, Marušák, Macháček, Hay, Chaloupka, Čížek, Jindra - Pabiška, Divíšek, Boháč - Macho, Gajovský, Fabuš - Barney, Vrbata, Bahenský - Loskot, Hrdel, Tvrdík. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín