Hlavní obsah

Třinec konečně porazil Pardubice a vrací se do čela, Vítkovice prohrály

PRAHA

Hokejisté Vítkovic neuhájili své první místo v tabulce extraligy, když v 28. kole soutěže prohráli na ledě Litvínova 1:3. Využil toho jejich pronásledovatel z Třince, který po šesti porážkách s Pardubicemi v řadě konečně posledního mistra porazil poměrem 3:0. Probrala se také pražská Sparta, když otočila nepříznivě se vyvíjející zápas s Kladnem a vyhrála 6:3.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jiří Polanský (uprostřed) vstřelil Pardubicím dvě branky

Článek

Vítkovičtí hokejisté se v pondělí předvedou svým fanouškům na vánočním kluzišti na Masarykově náměstí v Ostravě, ale předtím museli na daleký výlet sever Čech. A na ledě byla únava z cestování patrná. Litvínov skóroval už po dvou minutách, další dvě branky přidal ve druhé třetině a zápas měl jasně pod kontrolou. V této sezóně si z Litvínova odvezlo body jen pět mužstev.

Pardubice v této sezóně porazily Třinec vysoko 9:2 a neprohrály s tímto soupeřem šest posledních zápasů v řadě, série skončila až dnes. Za domácí se dvakrát trefil Jiří Polanský, brankář Hamerlík zase vychytal všechny střelce Pardubic. Východočeši přijeli už bez útočníka Libora Pivka, který zamířil do ruského Nižněkamsku.

Karlovy Vary v pátek ztratily dobře rozehrané derby s Plzní a totéž si zopakovaly před vlastními fanoušky v zápase Libercem. Dvakrát domácí nad soupeřem vedli, přesto odcházeli poraženi po výsledku 2:3. Bílí tygři, v jejichž brance dostal tentokrát přednost Marek Pinc, prodloužili svou vítěznou sérii na pět utkání.

Sparta otočila duel s Kladnem

Zlín ukončil negativní bilanci na domácím ledě, kde prohrál poslední tři utkání. Proti Slavii se dvakrát trefil Roman Vlach, třetí zásah přidal v přesilové hře Balaštík. Hosté se prosadili až pět minut před koncem a to už bylo na obrat hodně pozdě.

Sparta měla za sebou porážku v Pardubicích a proti Kladnu to dlouho vypadalo, že se z mizérie jen tak nevzpamatuje. Ale dvakrát dotáhla brankovou ztrátu a třetí třetina už byla v její režii. Dvakrát se gólově prosadili Ton a Treille, Kladno si nakonec odvezlo z holešovické haly mikulášskou nadílku 6:3.

Mladou Boleslav čekal nelehký úkol: zastavit rozjetou jízdu Brna. Ještě dvě minuty před koncem domácí vedli 2:1, když Hruška vyrovnal. V rozhodujících nájezdech pak uspěl jen hostující Kvapil a Kometa získala potřetí v řadě dva body. Středočeský klub se naopak marně vzpamatovává z odebrání bodů v registrační aféře, a nyní jej sráží další zpráva z médií o možném vyloučení ze soutěže.

České Budějovice dělilo v zápase s Plzní pět minut od výhry za tři body. Jenže to by v dresu hostujícího týmu nesměl hrát Tomáš Vlasák. Nejproduktivnější hráč soutěže nejprve svou dělovkou vyrovnal na 2:2 a poté rozhodl i při závěrečných samostatných nájezdech. V dresu domácího týmu se proti Přikrylovi neprosadil nikdo.

Hokejová extraliga - 28. kolo:
Karlovy Vary - Liberec 2:3on-line
Branky: 8. Kumstát, 22. Pech - 9. Víšek, 23. Podkonický, 33. Kudrna.
Třinec - Pardubice 3:0on-line
Branky: 30. a 58. Polanský, 15. M. Růžička.
Zlín - Slavia Praha 3:1on-line
Branky: 33. a 44. Vlach, 12. Balaštík - 55. Krenželok.
Sparta Praha - Kladno 6:3on-line
Branky: 46. a 55. Ton, 34. a 60. Y. Treille, 8. Luňák, 50. Broš - 8. Bílek, 11. Látal, 47. Kalla.
Č. Budějovice - Plzeň 2:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 33. Kolarz, 54. Langhammer - 55. a rozh. nájezd Vlasák, 8. Kovář.
Ml. Boleslav - Brno 2:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 14. Barney, 37. Boháč - 2. Huml, 58. R. Hruška, rozh. nájezd Kvapil.
Litvínov - Vítkovice 3:1on-line
Branky: 3. Jánský, 28. Jareš, 35. Ručinský - 56. Húževka.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články