Hlavní obsah

Mladé Boleslavi údajně hrozí vyloučení z hokejové extraligy

PRAHA

Hokejistům Mladé Boleslavi údajně hrozí vyloučení z extraligy. Podle informací serveru Aktuálně.cz zástupci středočeského klubu před sezónou předložili vedení soutěže zfalšované vstupní dokumenty, konkrétně prohlášení, že nedluží žádné peníze jiným subjektům.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisty Mladé Boleslavi stíhá jedna potíž za druhou

Článek

Ředitel extraligy Stanislav Šulc informaci nechtěl blíže komentovat. "Mohu říci pouze jednu věc a to, že se objevila informace, která nám ukládá za povinnost svolat do čtrnácti dnů mimořádnou valnou hromadu APK, což se stalo," řekl dnes Šulc ČTK. Mimořádná valná hromada Asociace profesionálních klubů ledního hokeje se uskuteční v pondělí 13. prosince.

Důvod, proč se neplánované jednání zástupců všech čtrnácti klubů uskuteční, Šulc nespecifikoval. "Vyšly ve známost věci, které se týkají licenčního řádu," uvedl pouze ředitel soutěže. Informace, která se bude projednávat, prý vyplula na povrch, když zástupci APK řešili blíže nespecifikovanou zprávu z jednání valné hromady 9. září.

Představitelé Mladé Boleslavi tvrdí, že o žádných problémech neví. "Pro mě to je novinka, slyším o tom od vás poprvé. Všechny bankovní garance jsme dodali, navíc já si ani nedokážu představit, jakým způsobem bychom mohli být v rozehrané soutěži vyloučeni," řekl Aktuálně.cz ředitel klubu Michal Koliáš.

Středočeský celek je jedním ze tří aktérů kauzy s chybnými registracemi. Za Mladou Boleslav, Plzeň a Kladno nastoupili v úvodu soutěže hráči, kteří nebyli na svazu správně zaregistrování a kluby následně přišly o body. Mladá Boleslav je kvůli tomu momentálně poslední v tabulce. Spolu s Plzní se proti trestu odvolala.

Reklama

Související témata: