Hlavní obsah

Zlín po třech porážkách zabral a porazil Slavii 3:1

Hokejisté Zlína porazili ve 28. kole extraligy pražskou Slavii 3:1 a ukončili tak minisérii tří porážek. Dvěma góly se na výhře Beranů podílel útočník Roman Vlach. Pražané nebodovali poprvé po čtyřech utkání.

Článek

Oba celky hned v úvodu zápasu promarnily přesilové hry, domácí nedokázali potrestat faul Micky, hosté Rachůnkovo provinění proti pravidlů. Brankáři Sedláček a Kopřiva byli pozorní, jako první kapituloval hostující gólman. Při Polotínově vyloučení se rychle prosadil kapitán Balaštík.

Oba týmy nehrály v pěti dlouho. Na trestnou lavici si šel odpočinout Rachůnek a po něm na druhé straně Růžička. Ani jedna přesilovka změnu skóre nepřinesla. V dobré příležitosti vystřelil Vlach do betonů slávistického brankáře. Podobná situace se zakrátko opakovala na opačné straně. Betony brankáře Sedláčka orazítkoval Vondrka.

V úvodu druhého dějství byli aktivnější hráči Slavie. Do šance se po přihrávce Poletína dostal Žejdl, ale jeho střela skončila na zadním hrazení. Hosté nedokázali svoji herní převahu potvrdit gólově. Zlín si ze svého krátkého pobytu v útočném pásmu vynutil faul. Ve 27. minutě byl za nedovolený zákrok na Vlacha potrestán Poletín. Čtvrtá přesilovka Zlína zůstala bez gólové odezvy.

Po polovině zápasu Sivák tvrdě vystřelil z levého kruhu pro vhazování. Hostující brankář byl pozorný. Další gólová situace nastala ve 33. minutě. Filip Čech vyslal parádní přihrávkou do brejku Vlacha, který si mazácky položil gólmana Kopřivu a střelou nad beton zvýšil náskok svého týmu. Do konce druhé třetiny byl ještě vyloučen Leška a Řezníček. Vstřelit kontaktní branku se ale hráčům Slavie nepodařilo.

V poslední třetině domácí celek odskočil na tříbrankový rozdíl. Ve 44. minutě vstřelil druhý gól v zápase Vlach. Následné provinění Vašíčka hokejisté Zlína gólově nezužitkovali. Slavia se snažila na nepříznivý vývoj utkání zareagovat. To se jí podařilo v 55. minutě, když se o čestný gól postaral Krenželok. Další možnost Slavie zkorigovat výsledek znemožnilo vyloučení Bendy. Poslední přesilovku Zlín nevyužil, ale o jeho výhře bylo rozhodnuto. Berani zvítězili po třech domácích porážkách.

PSG Zlín - HC Slavia Praha 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Balaštík (Leška, Köhler), 33. Roman Vlach (F. Čech), 44. Roman Vlach (Holík) - 55. Krenželok (Sklenář, Benda). Rozhodčí: R. Polák, Trombík - Dřínovský, Poruba. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 3804.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Řezníček, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, Rachůnek - Holík, Roman Vlach, F. Čech - Kubiš, T. Sýkora, Sivák. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Slavia Praha: M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Benda, Žižka, Kuboš, Vašíček, Roth, Kolařík - Pospíšil, V. Růžička ml., Vondrka - Krenželok, T. Svoboda, Tomica - Sklenář, P. Jelínek, Doležal - Micka, Žejdl, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: