Hlavní obsah

Mladá Boleslav opět prohrála, doma s Brnem po nájezdech

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli ve 28. kole extraligy s Kometou Brno 2:3 po samostatných nájezdech a připsali si šestou porážku za sebou. Díky zisku jednoho bodu však snížili svůj odstup od předposledního Kladna na šest bodů. Zápas rozhodl Marek Kvapil, který se jako jediný prosadil při nájezdech.

Článek

Úvod utkání připomínal poslední domácí duel Boleslavi s Pardubicemi, když se hosté už po 96 vteřinách dostali do vedení. Po hrubé chybě obránce Marušáka ve vlastním obranném pásmu se dostal ke kotouči brněnský Huml a sám před gólmanem Schwarzem nezaváhal.

Domácí tak opět museli dotahovat ztrátu hned v úvodu utkání. To se jim nakonec podařilo, když využili jedinou přesilovou hru, kterou první dějství nabídlo. Po střele Vrbaty od modré byl v brankovišti důrazný Barney a dokázal vyrovnat stav utkání. Na konci třetiny měl velkou příležitost hostující Jakub Svoboda, ale Schwarz v domácí svatyni jeho radost překazil.

Do druhé části mohli lépe vstoupit hosté z Brna, ale nevyužili nabídnutou přesilovou hru pěti proti třem, která trvala 57 sekund. Hra obou týmů byla plná nepřesností, přesto se domácí dostali do vedení. Tlak Středočechů zakončil Boháč, jehož krásně našel přihrávkou Jindra.

Třetí třetina také přinesla nejkvalitnější hokej. Na domácím týmu bylo vidět, že chce utnout sérii proher a hráči dali do hry vše. Ve vedení je držel i výborně chytající gólman Schwarz, který obzvlášť při dvojnásobném oslabení svého mužstva předvedl několik ukázkových zákroků.

Největší šanci k navýšení náskoku se Boleslavi naskytla také při dvojnásobné přesilové hře, která navíc trvala téměř minutu a půl. Brněnské ale podržel brankář Hovi.

Když už to vypadalo, že domácí nakonec urvou vítězství, přišla v 58. minutě studená sprcha. Útočník Radim Hruška nevěděl u hrazení v obranném pásmu domácích co s pukem, nahodil jej na boleslavskou branku a ten si našel skulinu u pravé tyče. Utkání tak dospělo do prodloužení, v kterém se na žádné straně zakončit nepodařilo. O dvou bodech pro Kometu rozhodl jediným proměněným nájezdem útočník Kvapil.

Mladá Boleslav - Kometa Brno 2:3sn (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Barney (Hay, Vrbata), 37. Boháč (Jindra, Hrdel) - 2. Huml, 58. R. Hruška (Bičánek, Kvapil), rozhodující nájezd Kvapil. Rozhodčí: Šindler, Smitka - Kis, R. Prchal. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. Diváci: 2810.
Schwarz - Žabka, Mikuš, Hay, Macháček, Marušák, Jindra - Mikulík, Pabiška, Matějovský - Fabuš, Vrbata, Bahenský - Boháč, Hrdel, Barney - Nouza, Gajovský, Macho. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
Hovi - Houdek, Stehlík, Bičánek, Zubíček, Mojžíš, Malec, od 41. navíc Kempný - Erat, Dopita, Hubáček - Veselý, R. Hruška, Kvapil - Jakub Svoboda, Brabenec, Huml - Švaňhal, Polodna. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín