Hlavní obsah

Bratři Treillové poprvé proti sobě. Radši jsem se klidil Sachovi z cesty, smál se Yorick

PRAHA

Mimořádný zápas, který dosud ve své kariéře nezažili. Bratři Yorick a Sacha Treilleovi se poprvé ve své kariéře potkali na ledě jako soupeři. Třicetiletý Yorick v dresu pražské Sparty, o sedm let mladší Sacha v barvách Kladna. Po utkání mohl být spokojenější prvně jmenovaný, k výhře Holešovických navíc přispěl dvěma góly a asistencí. Více než samotný výsledek ale oba Francouze těšilo, že si proti sobě mohli zahrát. Navíc před zraky otce, který na zápas dorazil z rodné vlasti.

Útočník Sparty Yorick Treille.

Článek

„Bylo to jiné, divné... Nevím, jak bych to přesně popsal,“ snažil se Sacha najít ta správná slova, která by vystihla pocity z bitvy proti bratrovi. „Když jsme byli spolu na ledě, po očku jsem jej sledoval,“ přiznával upřímně. „Odehrál velmi dobrý zápas. Bylo na něj několik faulů, protože si kotouč v rozích dokáže dobře pokrýt. Není lehké proti němu hrát,“ říkal zase Yorick na adresu Sachy.

„Snažil jsem se to brát jako každý jiný zápas. Několikrát jsem se s ním na ledě potkal, ale mockrát to nebylo. Sacha je totiž trochu vyšší a urostlejší, tak jsem se mu spíš snažil klidit z cesty, aby se mi nic nestalo,“ smál se po zápase Yorick, který hraje v Česku už třetí sezónu. Narozdíl od bratra, pro kterého je letošní angažmá v Kladně tuzemskou premiérou.

Seknutí hokejkou mu vrátím, smál se Sacha

„Ale vždyť to není vůbec pravda.... I on je hodně silný. Jednou jsem se mu snažil dát hit, ale nešlo to,“ vrací Sacha kompliment svému bratrovi, který se stal vůbec prvním Francouzem draftovaným v zámořské NHL. V roce 1999 si jej jako 195. v pořadí vybralo Chicago Blackhawks. „Ale jednou mě sekl hokejkou. Já mu to však vrátím, seknu ho v příštím zápase,“ pokračoval Sacha v dobrém rozpoložení. „Nikdy bych se s ním ale nepopral. Vždyť je to můj brácha,“ zvážnil Sacha.

Zápas na vlastní oči viděl i jejich otec Philippe, který speciálně proto přicestoval z Francie do Prahy. „Táta je náš velký fanoušek. Přes internet se snaží sledovat každý náš zápas v přímém přenosu. Ještě jsme spolu sice nemluvili, podle mě je na nás ale moc pyšný. Vždy je krásné vidět své syny spolu na ledě, i když každý hrajeme za jiné mužstvo,“ říká Sacha, který už plánoval rodinnou večeři s otcem i bratrem.

Své výsledky navzájem sledují

Výsledky svého sourozence Yorick i Sacha pečlivě sledují. „Po každém jejich zápase vždycky zjišťuji výsledek a přeji si, aby vyhráli. A aby se bráchovi dařilo,“ tvrdí upřímně Sacha. „Jsem na něj pyšný, za Kladno hraje dobře a začíná si dělat jméno. Kladnu fandím po Spartě nejvíc. Bráchovi moc přeji, to je normální,“ říká Yorick.

„Dlouho jsme byli daleko od sebe, tak je skvělé, že teď žijeme spolu. Tedy ne spolu, ale strašně blízko sebe. Je krásné se vídat tak často, společné chvíle si užíváme,“ ukazuje Yorick, že vztahy s bratrem, se kterým si letos zahrál za francouzskou reprezentaci na šampionátu v Německu, jsou přímo idylické. „Mrzí mě, že jsme na Spartě prohráli, ale jsem šťastný za bráchu. Zápas se mu povedl, navíc dal dva góly,“ přidává se Sacha.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články