Hlavní obsah

To nám příště zabaví rovnou zimák? rozčiluje mladoboleslavského Vrbatu další kauza

MLADÁ BOLESLAV

Sotva se začali vzpamatovávat z jedné pohromy, mají na krku další. A to mnohem závažnější. Hokejistům Mladé Boleslavi hrozí, že budou vyloučeni z nejvyšší tuzemské soutěže. Před sezónou prý totiž zástupci středočeského klubu předložili vedení extraligy zfalšované dokumenty, které tvrdí, že nedluží žádný finanční obnos jiným subjektům. O nově vzniklém problému by měla 13. prosince jednat na své valné hromadě Asociace profesionálních klubů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mladoboleslavský David Vrbata.

Článek

"Jsme přesvědčení, že budeme moci všechna tato obvinění vyvrátit. Nepochybujeme o tom, že budeme na mimořádné valné hromadě schopni dokázat, že jsou všechny naše dokumenty v pořádku. Rozhodně nepadá v úvahu, že bychom cokoliv zfalšovali," nechal se před nedělním zápasem s Brnem slyšet v prohlášení klubu generální manažer klubu Cyril Suk.

"Jedná se o neuhrazené či uhrazené závazky vůči hokejovým subjektům. Jsem přesvědčen, že to můžeme dokladovat a vysvětlit na valné hromadě," dodal Suk po zápase s Kometou pro České televizi.

Nastalou situaci samozřejmě zaznamenali i hráči Bruslařského klubu. „Ale já už to vůbec neřeším. To musí řešit někdo úplně jiný než hráči v kabině,“ říká útočník David Vrbata. „Svůj názor na to ale mám. To nám zítra zabaví body, brusle nebo rovnou zimák?“ ptá se Vrbata?

„Nemůžeme ale pořád jenom brečet. Podívejte se na Plzeň, jí taky sebrali body a jak hraje… Musíme vyhrávat zápasy, a pokud sem jednou přijdeme a někdo nám sebere zimák, tak my s tím stejně nic neuděláme,“ dodává Vrbata.

Mladé Bolelsavi už bylo kvůli neoprávněnému startu jejich hráčů odebráno dvaadvacet bodů.

Reklama

Související témata: