Hlavní obsah

Svaz se ohradil proti tvrzení Mladé Boleslavi o špatném systému

PRAHA

Hokejový svaz se ohradil proti tvrzení Mladé Boleslavi, že by kvůli nepořádku či špatnému a neúplnému registračnímu systému dvakrát zaevidoval hostování slovenského útočníka Lukáše Handlovského v prvoligovém Ústí nad Labem. Svaz tvrdí, že postupoval podle řádů a pravidel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Finanční ředitel hokejového klubu BK Mladá Boleslav Michal Koliáš ukazuje smlouvu Jiřího Marušáka.

Článek

Vedení Mladé Boleslavi, která je po odpočtu 22 bodů za neoprávněné starty hráčů poslední v extralize, na páteční tiskové konferenci předložilo kopie faxů ze svazu s tvrzením, že se jedná o dvojnásobně zaevidované hostování, ovšem s různými daty - jednou k 5. listopadu a podruhé k 8. listopadu.

Výtky k systému prezentoval právník mladoboleslavského klubu Jan Tůma. "Když jsem si vyjádření pana Tůmy přečetl, nevěřil jsem vlastním očím. Právní zástupce Mladé Boleslavi by se nejdřív měl naučit hokejové řády, než pustí do světa takový nesmysl," řekl serveru hokej.cz svazový manažer Pavel Setikovský, který je pověřený řízením první ligy.

Setikovský: Tůma zjevně neví, o čem mluví

Jakékoliv pochybení odmítá. "Mladá Boleslav a Ústí nad Labem se dohodly na hostování Handlovského v prvoligovém klubu, proto byla 5. listopadu udělána nová registrace. Mladá Boleslav si posléze chtěla udělat Handlovského zpátky na střídavý start, jenže protože se jedná o slovenského hokejistu, bylo zapotřebí získat stanovisko slovenského svazu a změnu vyznačit do transferkarty," uvedl Setikovský.

Protože se jednalo o zahraničního hráče, musel s ohledem na hokejové řády posvětit střídavý start a postoupení hráčských práv Handlovského slovenský svaz. Právě o to prý v pátek 5. listopadu odpoledne zažádal sportovní manažer Ústeckých Lvů Jaromír Šindel právě Setikovského a sportovního manažera svazu Martina Loukotu, který má na starosti mezinárodní přestupy.

"Jaromír Šindel řády velmi dobře zná, věc přesně v jejich duchu začal řešit, zatímco v Mladé Boleslavi nejspíš vůbec netušili, co je třeba udělat. V pondělí 8. listopadu ráno přišel ze Slovenska přípis, že tamní svaz souhlasí, my jsme tedy záměru Mladé Boleslavi a Ústí nad Labem o den později vyhověli. Handlovskému jsme potvrdili střídavý start z Ústí do Boleslavi," vysvětlil původ druhého faxu do Mladé Boleslavi Setikovský.

Rozhodně prý nejde o dvě registrace, které by dokazovaly, že systém je špatný a neúplný, nebo nepořádek v administrativě svazu. "Pan Tůma zjevně neví, o čem mluví. Je vidět, že se v hokejových řádech neorientuje," uvedl Setikovský.

Reklama

Související témata: