Hlavní obsah

Plzni dva góly Straky nestačily, Sparta vyhrála podruhé za sebou

Jan ŠkvorSport.cz

Hokejisté Sparty porazili v rámci 29. kola Tipsport extraligy Plzeň 4:3 a poprvé od konce října dokázali vyhrát dva zápasy za sebou. Západočeši v první třetině dvěma góly Straky otočili na 2:1, to však bylo naposled, kdy v zápase vedli. Vítězný gól Holešovických vstřelil v 53. minutě Kůrka. Plzeň tak po třech utkáních nebodovala.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Yorick Treille ze Sparty se raduje z branky.

Článek
Fotogalerie

Hned první nebezpečnější příležitost dokázala Sparta přetavit gól, ve čtvrté minutě se dorážkou mezi Přikrylovy betony prosadil Hromas. Plzeň ale odpověděla hned o tři minuty později. Duda naznačil střelu, najel s pukem na hokejce k zadnímu mantinelu, aby následně poslal kotouč Strakovi, který zakončoval do zcela odkryté klece.

Do šaten nakonec odcházeli spokojenější Západočeši, čtyři vteřiny před první sirénou vypálil z první Straka a Pöpperle nestačil zareagovat. Po změně stran mohl srovnat Smoleňák, jeho střelu zblízka ovšem Přikryl betonem vykopl.

Ve 32. minutě mohl poslat Indiány do dvougólového náskoku Slaney, z ideální pozice mezi kruhy zamířil mimo. Do brejku navíc okamžitě ujel Treille, kterého Modrý zastavil jen za cenu faulu, a tak bylo nařízeno trestné střílení. Francouzský útočník si počínal zkušeně, Přikryla pohybem ramen rozhodil a poté zamířil přesně pod horní tyčku.

Ve 43. minutě nečekaně vypálil z pravého křídla Heřman a Pöpperlemu musel pomoct horní tyčka. O chvíli později udeřilo na druhé straně. Přikryl neudržel Brošovu střelu a Bartánus dorážkou z hranice brankoviště poslal Holešovické poprvé v zápase do vedení.

<span>Při následné plzeňské přesilovce ujel Ton, svým tradičním blafákem do bekhendu si Přikyrla položil k ledu, pak ale vysoko přestřelil. V 53. minutě nejprve využil důrazu před brankou Johnson a srovnal, jenže o pouhých 31 vteřin později upravil přesnou střelou nad ledem na konečných 4:3 pro domácí Kůrka.</span>

HC Sparta Praha - HC Plzeň 1929 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Hromas (Ton, Philipp), 32. Y. Treille z trestného střílení, 47. Bartánus (Broš, Jan Hanzlík), 53. Kůrka (Vykoukal)  - 7. Straka (Duda), 20. Straka (Jiří Hanzlík, Vlasák), 53. Johnson (Duda, Jiří Hanzlík). Rozhodčí: Hribik, Mikula - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3318.
Sparta: Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, O'Brien - Kůrka, D. Výborný, Kafka - Ton, Koreis, Hromas - Y. Treille, Broš, Luňák - Smoleňák, Karpov, Bartánus. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.
Plzeň: Přikryl - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Slaney, Modrý, Benák, Dresler - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Duda, Straka, Johnson - Lammers, M. Heřman, Dvořák - Plášek, Pitule, Haman. Trenéři: Jelínek a Razým.

Reklama

Související témata: