Hlavní obsah

Hokejisté Slavie poprvé v sezóně porazili České Budějovice

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie porazili ve 29. kole extraligy České Budějovice 4:1 a připsali si první výhru nad Jihočechy v sezoně. Domácí o zisku tří bodů rozhodli až ve třetí třetině, ve které se prosadili třikrát. Dvakrát v závěru dokonce v oslabení.

Článek

Fanoušci se v komorním prostředí libeňské arény dlouho nudili. Ve třetí minutě sice v solidní příležitosti při Novákově trestu promáchl Svoboda, ale jinak si nic zajímavého na ledě nedělo. Brankáři Kopřiva a Kovář moc práce neměli, soupeři jen občas prověřili jejich pozornost.

Vše se změnilo až na konci první třetiny, kdy byli vyloučeni Pletka, následně Gulaš a Slavia dostala výhodu převahy dvou hráčů dlouhou 66 sekund. Kovář sice zlikvidoval několik šancí Svobody, poté si poradil i se střelou Kadlece, ale 25 sekund před koncem úvodní části kapituloval. Překonal jej Svoboda.

Díky sérii vyloučení se Jihočeši dostali pod mírný tlak, ale oslabení ubránili a navíc sami udeřili. Ve 31. minutě překonal Kopřivu Podlešák. O tři minuty později inkasoval dva nižší tresty Tomica a domácí se museli pro změnu bránit.

Přesilové hry však Českobudějovickým dnes příliš nešly, což dokázali i v závěru druhé třetiny, kdy si zahráli ve čtyřech proti třem. Druhou branku ale vstřelit nedokázali, navíc málem sami inkasovali. V poslední sekundě druhé části se přímo z trestné lavice na Kováře řítil Vašíček, přesně zakončit však nedokázal.

Přiblížit svůj tým k výhře mohli hostující Kašpařík či Mertl, ale nemířili dobře stejně jako Vašíček se Svobodou na straně domácích. Nakonec se ale Slavia druhé branky dočkala. Kováře překonal Jelínek a Pražané tak poprvé v sezoně dokázali vstřelit Českým Budějovicím více než jeden gól.

Jihočeši mohli vyrovnat v přesilové hře v závěru, ale místo druhé branky sami dvakrát inkasovali. Nejprve potrestal Snopkovu chybnou rozehrávku Sklenář, o 28 sekund později se po dalším rychlém protiútoku prosadil Tomica.

HC Slavia Praha - HC Mountfield České Budějovice 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 20. T. Svoboda (Kadlec, Benda), 53. P. Jelínek, 58. Sklenář (Vondrka). 59. Tomica (P. Jelínek) - 31. Podlešák (Mertl). Rozhodčí: Souček, Turčan - Kis, R. Prchal. Vyloučení: 10:9. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 3129.
Slavia Praha: M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Pospíšil, V. Růžička ml., Vondrka - Benda, T. Svoboda, Tomica - Krenželok, P. Jelínek, Doležal - Micka, Žejdl, Poletín - Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Šulc, Kolarz, Ptáček, Jan Novák, Tůma - Šimánek, Mikeska, Pletka - Gulaš, Kašpařík, Martynek - Mertl, Langhammer, Podlešák - Kuchejda, Červený, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice