Hlavní obsah

Karlovy Vary dobyly led Pardubic, přestože prohrávaly 0:3

Hokejisté Karlových Varů zvítězili ve 29. kolo extraligy v Pardubicích 4:3 v prodloužení, přestože po první třetině prohrávali již 0:3. Západočeši tak utnuli černou sérii pěti porážek, Eaton si po sérii čtyř vítězství připsal druhou porážku za sebou. Hrdinou Energie byl útočník David Hruška, který nejprve v 55. minutě vyrovnal na 3:3 a ve čtvrté minutě prodloužení vystřelil hostům druhý bod.

Článek

Oba týmy se znovu sešly na pardubickém ledě po pouhých 14 dnech; tehdy Západočeši získali tři body po výhře 5:2. Pardubičtí, kteří postrádali zraněné Píšu a Špirka, se však z minulého utkání poučili a nenechali si utéct úvodní třetinu, ve které na svého soupeře doslova vlétli a nastříleli mu tři branky. Stejný kousek se přitom před dvěma týdny povedl právě jejich soupeři.

Hosté čelili rychlé kombinační hře Eatonu často za cenu faulů, které domácí dokázali potrestat. Skóre utkání otevřel ve čtvrté minutě po pěkné souhře čtvrtého pardubického útoku Buchtele. V 10. minutě při vyloučení Melenovského nedal Mensatorovi nejmenší šanci dělovkou od modré Nakládal. Jeho pumelice měla takovou razanci, že se kotouč odražený od brankové konstrukce vrátil ke střelci.

V 18. minutě pak při další přesilovce úspěšně tečoval Kaberleho střelu před brankou Starý a zvýšil na 3:0. Hosté měli v tomto dějství jen jedinou příležitost ke skórování, ale Skladaného střela skončila těsně vedle Svobodovy branky. Domácí tak mohla při odchodu do šaten mrzet jediná věc, jíž byl předčasný konec v utkání pro Pineaulta, který s podezřením na zranění kolena jen těžce opouštěl v polovině první třetiny led.

Druhou dvacetiminutovku odehráli podstatně lépe hosté, kteří se více tlačili do útoku a navíc jim přišly vhod tři přesilovky mezi 26. a 29. minutou, ve kterých dokázali vstřelit dvě branky. Ve 30. minutě tak donutili pardubické trenéry dokonce k oddechovému času. Domácí znervózněli, hráli těžkopádně a v jejich hře chyběla kombinace. Neprosadili se ani při vyloučení Skladaného a jejich výkon ostře kontrastoval s úvodní třetinou.

Západočeši vycítili šanci na bodový zisk ze zdánlivě ztraceného zápasu a nátlakovou hrou nutili domácí i ve třetí třetině k nepřesné hře. Pardubičtí jako kdyby se báli a nechali si vnutit soupeřem jeho hru. Zábleskem pro domácí byla v 50. minutě šance Bartka, jenž ale mířil těsně mimo a krátce nato akce Zohornovy řady, kterou zmařil Mensátor. Ten kryl v 52. minutě i dělovku Koukala.

Zdálo se, že se domácí opět probudili, ale chyba Kaberleho v 55. minutě potrestaná Davidem Hruškou znamenala vyrovnání. V 57. minutě dostali hosté další šanci při vyloučení Kousala, ale Skladaný nastřelil jen tyč a za nesportovní chování vzápětí inkasoval desetiminutový trest.

V prodloužení měl první šanci Koukal, ale neuspěl stejně jako o chvilku později Kousal. V 63. minutě se neprosadili ani hosté, ale vše napravil v 64. minutě David Hruška, který tak svému týmu zajistil dva body.

HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:4 v prodloužení (3:0, 0:2, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Buchtele (Zohorna), 10. Nakládal (Starý), 18. Starý (Kaberle, Kolář I) - 28. Pech, 30. Zaťovič (Pech, Gřegořek), 55. D. Hruška, 64. D. Hruška (Pech). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Bejček, Charvát. Vyloučení: 7:6, navíc Skladaný (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 7650.
Pardubice: A. Svoboda - Nakládal, Kaberle, Kočí, Mezei, Jillson, Kolář II - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Cetkovský, Somík - Pineault, Radil, Rákos - Kousal, Zohorna, Buchtele. Trenéři: Jandač a Hynek.
Karlovy Vary: Mensator - Čutta, Kokko, Sloboda, Gřegořek, Dobroň, Rohan, Mucha, Přindiš - Kumstát, Skuhravý, Dej - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Skladaný, Melenovský, Milan Procházka - Sailer, T. Klíma, Košťál. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: