Hlavní obsah

Mladá Boleslav otočila duel s Třincem a utnula sérii šesti proher

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi prolomili sérii šesti proher, z toho pěti v základní hrací době, když ve 29. kole extraligy porazili Třinec 3:2 po samostatných nájezdech. Středočeši byli přitom blízko další porážce, remízu v základní hrací době zachraňovali až v čase 59:21. Nájezdy však zvládli bravurně, o vítězný gól se postaral Marek Loskot. Oceláři ztratili třetí z posledních čtyř zápasů.

Článek

Domácí trenéři nasadili do hry brankáře Valenta a poprvé nastoupil útočník Štefanka, který hrál v úvodu sezony za Slavii. Mladoboleslavští začali první třetinu aktivně, ale postupem času převzali iniciativu hosté a v 10. minutě otevřeli skóre. Růžička vyřešil přečíslení tří na jednoho přihrávkou mezi kruhy na Bonka, který střelou bez přípravy poslal puk za přesouvajícího se Valenta.

V 18. minutě divákům zatrnulo, když Pabiška podle všeho bez cizího zavinění zakopl v útočném pásmu, narazil hlavou na mantinel a z ledu byl odnesen až za pomoci lékařů a spoluhráčů.

Hned v úvodu druhé třetiny si Bonk mohl zopakovat gólovou radost, ale po Varaďově přihrávce před branku netrefil puk. Domácí v průběhu prostřední dvacetiminutovky vyrovnali hru a častěji se objevovali v útočném pásmu. Macho však ve 24. minutě nevyužil zaváhání Hamerníka, když nedokázal dopravit puk do poloprázdné branky a o dvě minuty později nezakončil úspěšně ani přečíslení dvou na jednoho.

Když si v závěru třetiny Jindra sjel mezi kruhy, ale Fabušovu přihrávku neproměnil ve vyrovnání, druhé dějství skončilo bez gólů.

Ve třetí třetině už se však skóre měnilo. Ve 46. minutě nejprve šťastně proměnil přesilovku ve vyrovnání Štefanka. Zkušený útočník z mezikruží vystřelil slabě po ledě, ale Hamerník kotouč neviděl a pustil ho za svá záda. Z vyrovnání se však domácí neradovali dlouho. O dvě minuty později vrátil vedení na stranu Třince Zíb, který se rovněž trefil v početní výhodě. Jeho tečovaná střela z mezikruží zapadla přesně do levého horního rohu Valentovy branky.

Když už se zdálo, že Třinec dovede zápas do vítězného konce, povedlo se Hayovi 39 vteřin před koncem základní hrací doby vyrovnat. Vrbata zavezl kotouč do útočného pásma a kanadský obránce ve službách Mladé Boleslavi se trefil z pravého kruhu.

Po nerozhodném prodloužení přišly na řadu samostatné nájezdy. Ten rozhodující proměnil ve druhé sérii Loskot, po něm se navíc trefil i Gajovský a lídr tabulky již neměl šanci na zvrat.

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)
Branka a nahrávka: 46. Štefanka (Loskot), 60. Hay (Vrbata), rozhodující sam. nájezd Loskot - 10. Bonk (M. Růžička), 48. Zíb (D. Květoň, Polanský). Rozhodčí: Hrubý, Jeřábek - Podrazil, Kajínek. Vyloučení: 6:8, navíc Vrbata (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 2160.
Mladá Boleslav: Valent - Žabka, Mikuš, Hay, Macháček, Jindra, Marušák - Pabiška (21. Loskot), Štefanka, Matějovský - Fabuš, Vrbata, Bahenský - Barney, Hrdel, Boháč - Nouza, Gajovský, Macho. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
Třinec: Hamerlík - Seman, Krajíček, Hudec, Zíb, Richter, Lojek, Vágner - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Polanský, V. Polák - Hrňa, Adamský, Peterek - McGregor, Orsava, Mičulka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: