Hlavní obsah

Kladno zásluhou Kally porazilo v nájezdech Zlín

KLADNO

Hokejisté Kladna porazili ve 29. kole extraligy Zlín 3:2 po samostatných nájezdech. Svému soupeři tak Středočeši vrátili porážku stejným poměrem a také v nájezdech z 21. září, kdy se oba týmy utkaly na kladenském ledě v této sezoně poprvé. Kladno vedlo 1:0, poté prohrávalo 1:2, ale rozhodující nájezd proměnil Jaroslav Kalla.

Článek

Domácí kouč Tatíček postrádal hned trojici zraněných obránců (Platil, Drtina, Šmach) a v řadách domácích příznivců tak panovaly obavy, jestli defenzíva Středočechů bude stačit na druhý nejlépe střílející tým soutěže.

Kladno mělo hned na začátku utkání velkou výhodu, když téměř nepřetržitě hrálo čtyři minuty přesilovku, ale brankář hostů Sedláček musel zasahovat jen minimálně. První příležitost ke vstřelení branky přišla až v polovině úvodní části hry, ale zlínský Čech neprostřelil strážce domácí klece Faltera.

Úvodní gól vyrovnaného duelu přišel trochu nečekaně: Bílek střelou dva metry za modrou čarou spíše nahazoval puk, ovšem Sedláček přes klubko hráčů příliš neviděl a puk mu zapadl do branky.

Moravanům se podařilo vyrovnat hned po prvním návratu z kabin, kdy hráli přesilovku za vyloučení Kotrly ještě v poslední minutě úvodní části hry. Kombinaci Lešky a Balaštíka zakončil střelou na zadní tyč osamocený obránce Linhart.

Domácí mohli strhnout vedení opět na svou stranu při 21 vteřin trvající početní výhodě dvou hráčů na ledě. Místo toho však zapomněli na zadní vrátka a první z hříšníků Balán dostal po návratu z trestné lavice pas od Hamrlíka a brejk zakončil ukázkovým blafákem.

Domácí nerezignovali, zatlačili hosty do obranné třetiny, kde ovšem kraloval gólman Sedláček. Naopak pro kladenské mohlo být ještě hůře, protože Toman zbytečně fauloval, svůj zákrok navíc "okořenil" hrubostí a obdržel čtyřminutový trest. Zlín však vlastní ležérností šanci na rozhodující úder prohospodařil.

Jak dalo Kladno první gól, podobně srovnalo na 2:2. Při vcelku nenápadné akci ve 47. minutě zapomněla obrana hostů na důrazného Bicka a ten už si v brankovišti věděl rady.

Do konce utkání se již skóre neměnilo, stejně jako při prodloužení. V něm měli příležitost domácí Treille i hostující Rachůnek, ale bez gólového efektu. Při penaltách bylo šťastnější Kladno, přičemž rozhodující gól vsítil Kalla.

HC Vagnerplast Kladno - PSG Zlín 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Bílek (Toman, Patera), 47. Bicek (Kuchler, Piskáček), rozhodující sam. nájezd Kalla - 21. Linhart (Balaštík, Leška), 26. Balán (Hamrlík). Rozhodčí: Šindler, Lacina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1574.
Kladno: Falter - Kameš, D. Růžička, Mrázek, Toman, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - Látal, Stieler, Bělohlav - Eberle, Knotek, Kotrla. Trenéři: Tatíček a Kopecký.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Lučka, Míka, Grof, Řezníček, Švrček, Galvas - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Rachůnek, Balán - Kubiš, Sivák, T. Sýkora - Holík, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články