Hlavní obsah

To je lajdáctví, naštvala plzeňského Straku prohra na Spartě

Jan ŠkvorSport.cz

Vstřelil dvě branky, byl tahounem svého týmu. Jenže Martin Straka byl jen světlou výjimkou v plzeňském kádru, a tak Západočeši odjížděli v úterý z haly Sparty po prohře 3:4 s prázdnou. V zápase, ve kterém šlo kvůli boji o předkolo play-off prakticky o šest bodů, to zamrzí dvojnásob. „Odehráli jsme docela povedené utkání, ale spokojený být nemůžu, když neodvážíme žádné body,“ stýskal si Straka.

Foto: Petr Eret, ČTK

Radost plzeňského Martina Straky.

Článek

Západočeši museli hned od čtvrté minuty umazávat náskok domácích, ještě před prvním odchodem do šaten se jim to ale podařilo. Ve druhém dějství pak byli blízko k odskočení na dvougólový náskok. Šancí na to měli dost. Jenže místo toho naopak inkasovali. Navíc při vlastní přesilovce, kdy jim upláchl Treille, který po faulu následně proměnil trestné střílení.

„Takhle to je celou sezónu. Šance máme, ale pak uděláme lajdácké chyby a soupeři vítězství doslova nabídneme,“ mrzelo po zápase Martina Straku. Zejména jej štvaly neproměněné šance z poloviny zápasu a následný únik Treilleho, po kterém bylo srovnáno. „Kdybychom odskočili na dva góly, možná by to vypadalo úplně jinak. To jsou prostě klíčové momenty, tady se lámal zápas. Ten gól byl pitomý,“ věděl plzeňský kapitán.

Plzeňský útočník Martin Straka překonává brankáře Sparty Tomáše Pöpperleho.foto: Právo/Petr Hloušek

Další klíčový okamžik přišel v závěru duelu. Plzeň nejprve dokázala srovnat na 3:3, jenže po půl minutě znovu prohrávala... „Už nám možná trochu docházely síly, ale takhle je to celou sezónu! Dáme gól a vzápětí další dostaneme. Tohle se nám nemůže stávat,“ rozčiloval se Straka.

Přitom zejména v první polovině zápasu Západočeši svého soka přehrávali a zdálo se, že neochvějně kráčí za třemi body. Nemohl se v dalším průběhu dostavit byť sebemenší náznak podcenění? Straka tuto verzi zásadně odmítá. „My při našem momentálním postavení nikoho ani podceňovat nemůžeme. To bychom byli blázni!“

Sparta, jeden ze soupeřů v boji o předkolo play-off, tak po úterku Indiánům odskočila o tři body. „Zápasů je ještě spousta, ale ty body nemůžeme nechávat jako na Spartě. To je lajdáctví. Děláme chyby. Velikánské chyby,“ uvědomuje si plzeňský kapitán.

Reklama

Související témata: