Hlavní obsah

Boleslav v hokejové kauze připustila zaváhání, snaží se o nápravu

MLADÁ BOLESLAV

Nový ředitel hokejového klubu BK Mladá Boleslav Václav Hořejší se v úterý sešel s šéfem extraligy Stanislavem Šulcem, aby mu objasnil důvody nesrovnalostí v Situační zprávě, kterou kluby předkládají před startem nové sezony. Připustil při tom pochybení a zároveň dodal dokumenty, které Středočeši neměli připravené během kontroly údajů, jíž byly všechny kluby letos poprvé podrobeny.

Foto: BK Boleslav - Jan Pavlíček

Fanoušci Mladé Boleslavi odešli při utkání z hlediště.

Článek

Hořejší přiznal, že Mladoboleslavští si nepočínali tak, jak si situace vyžadovala. "Nenazval bych to přímo chybou, spíše podceněním závažnosti situace. Ve chvíli, kdy se ohlásí kontrola a nejsou k dispozici připravené všechny potřebné dokumenty, je to špatně," řekl Hořejší ČTK.

Jeho pohled na věc sdílí i majitel klubu Jan Plachý. Také podle něho se jednalo o nezvládnutou administrativu, nikoliv o podvod. "Je to bordel u nás v klubu. Nepředali jsme doklady tak, jak jsme měli. A místo toho, abychom všechno za dva dny doplnili, jsme se na to vyprdli," uvedl Plachý v rozhovoru pro deník Sport.

Poté, co klub při licenčním řízení nepřiznal šest závazků, které odhalila až kontrola Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH), hrozí Mladé Boleslavi trest, který bude patrně finančního rázu. V krajním případě je však možné i vyloučení klubu z rozehrané soutěže. Uvedené závazky Středočeši již mezitím uhradili, s výjimkou brankáře Jana Chábery, jemuž mají dluh dorovnat nejpozději do konce roku.

Hořejšího mrzí, jak zašla celá věc daleko a že ji doprovázely i mediální přestřelky. "Vypadalo to, že říkáme, že pochybila kontrola, ale tak to samozřejmě nebylo. Mělo zaznít, že ta kontrola byla v pořádku, ale neměla k dispozici vše potřebné, co s ní mělo souviset," prohlásil.

Sám se snažil celou záležitost urovnat. "Byl jsem osobně u pana Šulce a pana Brabence, který kontrolu prováděl. Dodal jsem potřebné podklady, které během kontroly nebyly předloženy, a věřím, že nyní již bude vše v pořádku," uvedl Hořejší. "Všechno to jsou originály," rázně odmítl možnost zpětných úprav listin Plachý.

Královi prý dluží 400 tisíc

Do pořádku chce vedení klubu co možná nejdříve uvést také dluh vůči bývalé opoře Richardu Královi, kterému údajně dluží přibližně 400 tisíc korun. "Dohodli jsme se na odstupném, ale zatím se to z jejich strany nepodařilo dotáhnout do konce. Mrzí mě, že když se v červnu dohodneme, podepíše to manažer klubu, prezident, majitel, potom se nic neděje a za měsíc se přestanou bavit, dělají mrtvého brouka. Když to řeknu slušně, tohle je nekorektní jednání," řekl Sportu Král.

Klubový šéf Plachý dluh připouští, ačkoliv konkrétně ten nespadá mezi šest závazků, z nichž se musel klub v posledních dnech zodpovídat. "Neposlali jsme mu jednu nebo dvě splátky, to je pravda," potvrdil Plachý. Důvod neobjasnil. "Do konce týdne mu to doplatíme, ať už je to jednou provždy smazané. Dohodli jsme se na určitém vyplacení ze smlouvy, takže ho musíme splnit. Richard s námi je ve sporu, protože se cítí dotčený. A právem," řekl Plachý.

S ohledem na skutečnosti, které vyšly najevo, svolal ředitel extraligy Šulc na pondělí 13. prosince mimořádnou valnou hromadu. Na setkání zástupců klubů ve Velké Bíteši se má podle Licenčního řádu pro účast v české nejvyšší soutěži hlasovat o vyloučení Mladé Boleslavi z extraligy.

Mladoboleslavský ředitel věří, že tak daleko celá věc nezajde, nicméně netuší, zda klub přes uvedení věcí do pořádku neobdrží trest v podobě pokuty. "Neumím říct, jak to celé dopadne. Udělal jsem vše proto, aby byly věci uvedeny na pravou míru a byl v tom pořádek. Nyní je vypracovávána zpráva pro APK a ta v pondělí rozhodne," řekl Hořejší.

Sám prožívá ostrý start ve funkci, do níž byl teprve před pár dny dosazen. "S tím jsem do toho ovšem šel," uvedl Hořejší.

Bývalého dlouholetého funkcionáře Litvínova si nevyhlédli v Mladé Boleslavi náhodou. Chtějí předejít tomu, aby situace z posledních dnů v budoucnu nastala znovu. "Personálně jsem si to v klubu vyřešil a předpokládám, že se to už nikdy nebude opakovat. V pondělí jsem podepsal smlouvu s panem Hořejším a slibuji si od toho, že se tyto procesy propříště budou dělat profesionálně," uvedl Plachý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články