Hlavní obsah

Trenér Výborný chtěl odškrtávat, ale přišel úder do vazu a byl konec

PRAHA

Výsledek jednoznačný. Ale to jen optický klam pro ty, kteří nezhlédli toto utkání. Přesně 3129 diváků v O2 areně vidělo hlavně čekání na střelce spasitele úterního představení. Zápas Slavie a Českých Budějovic byl až do 53. minuty nerozhodný - 1:1. Nakonec rozhodly dva momenty, které nejsou tak časté, a hostující trenér si zoufal.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér František Výborný na lavičce Českých Budějovic

Článek

Sedm minut před šedesátou minutou slávistický útočník Petr Jelínek zvýšil na 2:1, vymetl růžek branky Jakuba Kováře. Nic ale pro hostující nebylo ztraceno.

Trenér František Výborný měl výhodu přesilové hry. To je šance, řeknete si. Ale pak to přišlo. „Čárkujete hráče, odškrtáváte ty, kteří tam půjdou,“ říkal smutně po utkání. Jeho plány zmařili dva obránci, ti klíčoví, zkušení. A to během pár sekund.

Slávisté dali svůj třetí gól v oslabení, běžela osmapadesátá minuta. Pauza osmadvacet vteřin a druhý příděl při stejném rozpoložení hráčů. Domácí střídačka jásala, budějovická nevěřila svým očím. „Tohle je trestuhodné, bohužel. Dvě chyby jako přes kopírák,“ kroutil hlavou Výborný. „Trochu jsme zkolabovali,“ přiznal Jan Snopek, jeden z chybujících.

Úvodní trefu dala Slavia při hře 5 na 3. Druhá přišla při klasickém rozložení sil, další dvě nečekaně v oslabení.

„To se nám dařilo loni, na tohle byl specialista Roman Červenka, on vždycky někam ujel a rozhodl, letos to vyšlo poprvé. Oslabení hrajeme líp než přesilovky, snad to vydrží,“ usmíval se Petr Jelínek, který vstřelil rozdílový gól. Ten normální pět na pět.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec