Hlavní obsah

Liberec dotahoval v přestřelce s Plzní marně

PRAHA

Výbornou aktuální formu potvrdili ve čtvrteční předehrávce hokejisté Liberce i Plzně a výsledkem bylo jedenáctigólové představení. Spokojenější ale nakonec po výhře 6:5 odjížděli hostující Západočeši, domácí marně usilovali o stažení čtyřgólové ztráty, do níž se dostali ve třetí třetině. Odpočtem 19 bodů potrestaná Plzeň tak už na desátý Litvínov ztrácí jen sedm bodů, Liberec prohrál po sérii pěti vítězství.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Plzně oslavují jednu ze vstřelených branek na ledě Liberce.

Článek

Indiáni pod Ještědem mnohem lépe začali a již na začátku druhé minuty úspěšně dorazil puk Straka. V deváté minutě inkasoval Pinc v domácí brance podruhé, když rychlý brejk zakončil přesnou střelou pod horní tyč Duda. Vzápětí mohl snížit Nedvěd, ale tváří v tvář Mazancovi vypálil nejen nad plzeňského gólmana, ale také nad jeho klec.

Plzeň poté vcelku s přehledem a také s přispěním dvou přesilovek kontrolovala dění na ledě, ale žádnou ze svých dalších šancí neproměnila. Krátce po návratu z trestné lavice ji naopak vytrhl z bohorovného klidu Nedvěd, který založil akci, na jejímž konci stál úspěšně zakončující Špaček a 54 vteřin před první přestávkou snížil.

Dvoubrankový náskok vrátil Západočechům na začátku 25. minuty Lammers, který zakončil přesnou střelou zápěstím z kruhu pro vhazování přečíslení dvou na jednoho. O 25 sekund později vystřídal Vošvrda v domácí brance Pince. Ve 33. minutě orazítkoval Modrý překvapivou střelou z úhlu od bočního hrazení tyč. Krátce nato se však naopak radovali Bílí Tygři, když se při přesilovce prosadil z mezikruží Klimenta a snížil na 2:3.

Také třetí dějství načala Plzeň gólem, který si však vstřelili domácí nešťastně sami. Připsán byl nakonec Hanzlíkovi. Vzápětí museli Západočeši do čtyř a Nedvěd v přesilovce nastřelil parádní ranou zápěstím horní tyč.

V závěrečné desetiminutovce se začaly dít věci. Nejprve během pouhých 15 vteřin zvýšili dokonce na 6:2 pro hosty bombou Vostřák, jemuž při přesilovce ideálně do jízdy nabil Vlasák, a Martin Heřman. Zdálo se být definitivně rozhodnuto, přesto si domácí lavička vyžádala oddechový čas. A výsledek se brzy dostavil.

V 53. minutě využil už po 22 vteřinách početní výhodu svým druhým zásahem v utkání osamocený Klimenta. Jen 20 sekund nato přidal další gól domácích Trončinský a Liberec vycítil šanci na zvrat. Ta výrazně vzrostla v 57. minutě po gólu Podkonického. Tentokrát sáhla k oddechovému času lavička Západočechů. Ti nakonec v závěru výhru udrželi i díky dvouminutovému trestu domácího Kudrny.

Předehrávka 30. kola Tipsport extraligy
Liberec - Plzeň 5:6on-line
Branky a nahrávky: 20. Špaček (Vak, Nedvěd), 35. Klimenta (Čakajík), 53. Klimenta (Vak, M. Hořava), 54. Trončinský (Víšek, Podkonický), 57. Podkonický (Víšek) - 2. Straka (Vlasák), 9. Duda (Straka, Vlasák), 25. Lammers (Diviš, Petruška), 44. Jiří Hanzlík, 51. Vostřák (Vlasák, Jan Kovář), 51. M. Heřman.Rozhodčí: Hradil, Husička - Novák, Bryška. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Diváci: 4122.
Liberec: Pinc (25. Vošvrda) - Hunkes, Čakajík, Trončinský, Derner, Moravec, Výtisk, Pavlů, Štich - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Klimenta, Vak, M. Hořava - Vantuch, Podkonický, Víšek - Bárta, Ondřej, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Plzeň: Mazanec - Jiří Hanzlík, Frolo, Jeřábek, Modrý, Benák, Dresler - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Duda, Straka, Johnson - Pitule, M. Heřman, Dvořák - Petruška, Lammers, Diviš. Trenéři: Jelínek a Razým.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín