Hlavní obsah

Slavia porazila v derby Spartu, té se vzdaluje první desítka

PRAHA

Byla to šance získat body, sebevědomí, konečně se pořádně odrazit. Neuspěli. Hokejisté Sparty prohráli derby se Slavií. Ve 30. kole tým, který marně nahání první desítku, prohrál 3:2. Tři roky porážek v O2 neskončily. Předchozích deset sparťanských gólů ve dvou utkáních jakoby neexistovalo.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Brankář Miroslav Kopřiva (vzadu) a Petr Kadlec ze Slavie a Michal Broš ze Sparty. (ČTK/Krumphanzl Michal)

Článek

V prvních dvaceti minutách viděli diváci jediný a šťastný gól. Po 124 sekundách se radoval Jiří Doležal. A poděkovat mohl brankáři Tomáši Pöpperlemu. Sparťanský muž v masce byl posledním, kdo se dotkl puku. Tomáš Jelínek vyhrál buly, přihrál Doležalovi, ten jen nahodil puk od hrazení na branku, poté se radoval. Odraz od pravé nohy hostujícího gólamna znamenal úvodní gól.

Začátek druhé třetiny měl podobný scénář. Především stejného střelce. Po 103 sekundách vystřelil Doležal bekhendem, když stál mezi kruhy. Jeho pokus našel dost místa ve sparťanské kleci - 2:0.

Pokud chtěli hosté začít tuto třetinu náporem, tak se jim to dokonale nepodařilo. V polovině utkání hráli přesilovku, ale šance kapitána Davida Výborného skončila jen na horní síťce branky Miroslava Kopřivy.

Početní výhodu dostali i slávisté. A těm se dařilo. Ve 32. minutě Marek Tomica zvýšil už na 3:0. Naděje Sparty na body se hodně vzdalovaly. Transparent domácích fanoušků „Železná Sparta. Výkup kovů,“ nemohl přijít v příhodnější okamžik.

Třetí dějství a opět přesná trefa na počátku třetiny. Tentokrát ale na druhé straně. Při přesilovce projel přes půl hřiště Michal Broš a vychutnal si Kopřivu. Za pár sekund mohlo být pro domácí ještě hůře, ale závar slávisté zvládli. V předposlední minutě ale už neuhlídali Radka Smoleňáka. Drama posledních vteřin bylo realitou. Více se už nestalo, Slavia vyhrála 3:2

Slavia - Sparta 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 3. Doležal (P. Jelínek), 22. Doležal (Pospíšil), 32. Tomica (Svoboda) - 43. Broš (Gulaši, Vykoukal), 59. Smolňák (P. Ton). Rozhodčí: Šindler, Fraňo - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:4, navíc Kopřiva (SLA) 10 minut OT. Využití: 1:1. Diváci: 8397.
M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Pospíšil, V. Růžička ml., Vondrka - Benda, T. Svoboda, Tomica - Krenželok, P. Jelínek, Doležal - Micka, Žejdl, Poletín - Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, O'Brien - Kůrka, D. Výborný, Kafka - Ton, Koreis, Hromas - Y. Treille, Broš, Luňák - Bartánus, Karpov, Smoleňák. Trenéři: M. Hořava st.

Reklama

Související témata: