Hlavní obsah

Hokejisté Třince těsně porazili Kladno a zůstanou první

TŘINEC

Hokejisté Třince porazili v 30. kole extraligy Kladno 2:1 a uhájili vedení v tabulce soutěže. Favorit proti nejslabšímu celku na hřištích soupeřů podal rozpačitý výkon, pět minut před koncem ho však spasil přesný švih obránce Lojka. Oceláři ani v třetím utkání sezony proti Středočechům nezaváhali.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Václav Varaďa z Třince (vlevo) se snaží překonat kladesnkého brankáře Martina Faltera, jemuž pomáhá bránit Jan Piskáček.

Článek

Navzdory překvapivému nasazení uschopněného Kohna domácí začali rozvláčně. Přesto měli rychle po startu na dosah vedoucí gól: z nenápadného nahození Lojka od modré čáry však rezultovala tyčka a po Paterově hrubce v rozehrávce se neprosadil ani Peterek, který v šesté minutě ze sóla přestřelil.

Třinec podle očekávání vyvíjel aktivitu, ale žádný velký tlak se nekonal. Houževnatého soupeře nerozložila ani vydařená souhra Peterka s Adamským, kterému se však po střele do odkryté branky vrhl Falter a zachránil.

Kladno se upnulo k důsledné obraně a brejkům, na něž došlo jen sporadicky. V 18. minutě však po Richterově chybě unikl Treille a Hamerlík měl i štěstí, že po dlouhém střídání už nezbyly francouzskému útočníkovi síly na lepší zakončení.

Utrápený herní projev domácí nevylepšili ani v přesilovkách. V úvodu druhého dějství sehráli bez efektu tři v rychlém sledu. Mezi ně však přece vměstnali kýženou branku. Po Varaďově přihrávce od zadního mantinelu se švihem pod horní tyčku trefil ve 27. minutě Seman.

I když Oceláři zredukovali sestavu na tři pětky, tempo nenabrali. Odolný soupeř zůstal ve hře do posledních chvil. Jednu nadějnou situaci Eberle nezužitkoval už ve druhé třetině, ale devět minut před koncem potrestal matný výkon soupeře bekhendovým vyrovnáním zblízka. Třinec na domácím ledě inkasoval po 171 minutách.

Překvapení se však nekonalo. Třebaže outsider hrál v závěru rovnocennou partii, pět minut před koncem neubránil Lojka, který švihem rozhodl. Hosté ještě v závěrečné přesilovce Třinecké sevřeli, ale vyrovnat se jim nepovedlo.

HC Oceláři Třinec - HC Vagnerplast Kladno 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 27. Seman (Varaďa, V. Polák), 55. Lojek (Polanský) - 51. Eberle (Knotek, Drtina). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Bejček, J. Svoboda. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 2688.
Třinec: Hamerlík - Krajíček, Seman, Zíb, Hudec, Richter, Lojek - Orsava, Kohn, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Adamský - Varaďa, Bonk, V. Polák - McGregor, Polanský, Hrňa. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Kladno: Falter - Kameš, Drtina, D. Růžička, Toman, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - Látal, Stieler, Bělohlav - Eberle, Knotek, Kotrla. Trenéři: Tatíček a Kopecký.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec