Hlavní obsah

České Budějovice deklasovaly Mladou Boleslav. Nastřílely deset gólů

Hokejisté Českách Budějovic deklasovali ve 30. kole extraligy Mladou Boleslav 10:2 a poprvé od 2. listopadu tak doma získali tři body za výhru v normální hrací době. Dvěma góly se na výhře Jihočechů podíleli Mertl a Kašpařík, Středočeši čekají na zisk tří bodů již osm zápasů.

Článek

Gólově bohatá byla již první třetina, ve které se prakticky rozhodlo o vítězství Mountfieldu. Již ve 2. minutě nedokázal hostující gólman Valent čelit aktivitě budějovických útočníků Langahmmera s Podlešákem, jejichž spoluhráč Mertl snadno doklepával do odkryté klece.

Za další tři minuty si Gulaš z levého křídla sjel mezi kruhy a švihem zvýšil vedení domácích. Valenta následně vystřídal Schwarz a hosté v přesilovce díky Štefankově teči snížili. Neradovali se ale dlouho. Českobudějovičtí využili početní převahu, když se premiérově v extralize se trefil obránce Šulc. Čtvrtý zásah přidal Šimánek střelou po ledě mezi Schwarzovými betony.

Boleslavští měli obrovskou šanci v 15. minutě, kdy domácí chybovali ve středním pásmu a Fabuš se řítil sám na Kováře, kterého ale neprostřelil. Na začátku prostředního dějství hráli Jihočeši 52 vteřin v pěti proti třem, ale vůbec nic nevymysleli. Krátce před polovinou utkání hosté lehkomyslně ztratili puk v útočném pásmu a Langahmmer vyslal do sólové jízdy Mertla, který zblízka po ledě prostřelil Schwarze.

V dalším průběhu měli jasně navrch domácí, postrádali však důraz před brankou. Před druhou sirénou hráli téměř půl minuty znovu v pěti proti třem, ale výhodu nevyužili, pouze Ptáček od modré nastřelil horní spojovací tyčku.

Pokračující přesilovka pět na čtyři v úvodu třetí třetiny už domácím přinesla úspěch, když Mikeska zblízka prostřelil padajícího Schwarze. Po chvíli se individuálně prosadil také Kašpařík a gólmani Středočechů se podruhé v utkání vystřídali. Kosmetickou úpravu skóre poté zařídil Hrdel, jenž ze skrumáže protlačil puk za Kovářova záda.

V 52. minutě Gajovský po levém křídle přebruslil obránce Nováka a zblízka nastřelil tyčku. Skóre se ale měnilo na protější straně, nápřahem z pravého kruhu se prosadil Kašpařík. Devátý gól přidal od modré čáry Snopek a skóre uzavřel v přesilovce kapitán Ptáček. České Budějovice si tak připsaly nejvyšší výhru v sezoně, hosté naopak nejvyšší porážku.

HC Mountfield České Budějovice - BK Mladá Boleslav 10:2 (4:1, 1:0, 5:1)
Branky a nahrávky: 2. Mertl (Langhammer, Podlešák), 5. Gulaš (J. Novák), 10. Šulc (Pletka, Snopek), 12. Šimánek (Šulc, Pletka), 29. Mertl (Langhammer), 41. Mikeska (Šimánek), 42. Kašpařík (Gulaš), 53. Kašpařík (Gulaš, Ptáček), 58. Snopek (Podlešák), 60. Ptáček (J. Novák) - 7. Štefanka (Hay, Žabka), 45. Hrdel (Boháč). Rozhodčí: Minář, Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:9, navíc Hrdel (M. Boleslav) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 4007.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Šulc, Ptáček, Kolarz, J. Novák, Tůma - Šimánek, Mikeska, Pletka - Gulaš, Kašpařík, Martynek - Mertl, Langahmmer, Podlešák - Kuchejda, Červený, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Mladá Boleslav: Valent (5.-42. Schwarz) - Žabka, Mikuš, Hay, Macháček, Marušák, Jindra, Lehikoinen, Duben - Loskot, Štefanka, Macho - Fabuš, Vrbata, Bahenský - Nouza, Hrdel, Boháč - Barney, Gajovský, Matějovský. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.

Reklama