Hlavní obsah

Hokejisté Zlína poprvé v sezoně porazili v derby Brno

Hokejisté Zlína porazili ve 30. kole extraligy Kometu Brno 3:2 a poprvé v sezoně se tak radovali z výhry v moravském derby. Velkou zásluhu na výhře domácích měl gólman Tomáš Duba, který se do branky Beranů vrátil po čtyřech zápasech.

Článek

Do utkání vstoupili aktivněji hosté. Hubáček zamířil zblízka do betonů zlínského brankáře. V dobré příležitosti vystřelil Veselý a gólman Duba se blýskl parádním zákrokem. Poradil si poté i s šancemi Jakuba Svobody a Hubáčka v první přesilovce duelu.

Početní výhodu poté nevyužili ani domácí. Skóre se tak poprvé měnilo až 9. minutě, kdy početný zástup hostujících fanoušků rozjásal Veselý. Jejich radost ale neměla dlouhé trvání. Zaplněné ochozy zlínského stadionu potěšila vyrovnávací branka Balána.

I poté se hrálo často v nerovnoměrném počtu hráčů na ledě. V závěru prvního dějství putovali na trestnou lavici Malec s Houdkem a Zlínu se tak otevřela dvojnásobná početní výhoda v délce 96 vteřin, kterou ale po 37 vteřinách rozdělila přestávka. Domácí ji ale využít nedokázali.

Ve 24. minutě sice Zlín vstřelil branku, ale kvůli odrazu od ruky ji rozhodčí po domluvě s videorozhodčím neuznal. Poté měli hráči Brna k dispozici tři přesilové hry v řadě. Provinění Kubiše, Švrčka a Balaštíka ale gólově nepotrestali.

Brno zdramatizovalo zápas v oslabení

Po ubráněných přesilovkách převzali iniciativu hráči Zlína. Tvrdou střelu vyslal na brankáře Hoviho Filip Čech. Z vytvořeného náporu si Zlín vynutil faul Hrušky. Nabídnutou výhodu nevyužil. Úspěšnější byli domácí při vyloučení Bičánka. Do návratu brněnského hráče na led zbývaly dvě vteřiny a do konce druhé třetiny chybělo devět vteřin. Ve skrumáži před brněnským brankovištěm se nejlépe zorientoval Kubiš.

V poslední třetině se Zlín ubránil po vyloučení Čecha a udeřil. Ve 46. minutě uspěl Vlach. Na žádost hostů jeho trefu rozhodčí uznal až po konzultaci s videorozhodčím. Také ve třetí dvacetiminutovce rozhodčí vylučovali. Tresty Švrčka, Hrušky a Linharta však neměly na průběžný výsledek vliv.

Zdramatizovat utkání se Brnu podařilo v 57. minutě, kdy se ve vlastním oslabení prosadil Hubáček. Třetí gól ale Kometa přidat nedokázala, i proto, že k závěrečné power play se kvůli chybnému střídání a následnému trestu nedostala.

PSG Zlín - HC Kometa Brno 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Balán (Rachůnek), 40. Kubiš (T. Sýkora), 46. Roman Vlach (Holík) - 9. Veselý (Bičánek, R. Hruška), 57. Hubáček. Rozhodčí: Souček, Turčan - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:10, navíc Hubáček (Brno) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5451.
Zlín: Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Řezníček, Lučka, Míka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, Rachůnek - Kubiš, T. Sýkora, Sivák - Holík, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Kometa Brno: Hovi - Houdek, Stehlík, Bičánek, Zubíček, Mojžíš, Malec - Erat, Brabenec, Hubáček - Veselý, R. Hruška, Kvapil - Jakub Svoboda, Jaroslav Svoboda, Huml. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice