Hlavní obsah

Sparta se v tom plácá, doufám, že se nedostane do play-off, přeje si Doležal

První patřil jemu, druhý také. On načal gólově derby se Spartou. Slávistický útočník Jiří Doležal měl ale i štěstí. „My takové góly nedáme,“ posteskl si sparťanský trenér Miroslav Hořava. Tři roky hosté jezdí z O2 arény pokořeni, pátek nebyl výjimkou. „Tohle nesleduju, do historie nekoukám,“ přiznal forvard, který pomohl Slavii ke třem cenným bodům.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ilustrační foto. Hokejisté Slavie Špelda a Doležal (vlevo) oslavují gól.

Článek

Vstřelil jste dva góly, stálo ale při vás docela štěstí, ne? Hodně. U prvního gólu jsem to tak ale chtěl, brankář byl postavený hodně do hřiště, už jsem ho takhle jednou nachytal (Tomáš Pöpperle). Trochu to byl záměr. Nikdo se mi neukázal na přihrávku, tak jsem to zkusil, máme ze všeho střílet. Je vidět, že to tam spadne z jakéhokoli úhlu.

Co ten druhý případ a váš bekhend? Nedostal jsem to do forhendu, stáli přede mnou dva hráči, zkusil jsem to, vyšlo to.

Bez větších problémů jste vedli 3:0, ale konec byl pro vás docela hektický, ne? Je to vždycky nepříjemný, když soupeř srovná ke konci, myslím, že jsme to ale zdatně ubránili.

Takže žádný strach ze srovnání? Na to se nedá myslet. Ztratit náskok tři nula by bylo blbý. Trochu nám teď přispívá štěstíčko. Předtím jsme se potáceli dole, teď se trochu zvedáme.

Koukáte na první šestku, která zaručuje přímý prostup do play-off? Jdeme zápas od zápasu. Ve Vítkovicích to bude těžký, ale musíme se o to poprat.

Sparta je na tom opačně. Má docela daleko do předkola play-off, věříte, že se tam dostane? Že bych Spartu nějak sledoval, to ne. Samozřejmě mě těší, že se tam plácají, ale jestli se tam dostanou, to je mi celkem jedno. Doufám, že ne (úsměv).

Reklama

Související témata: