Hlavní obsah

Zásluhou obratu si Litvínov připsal druhý skalp mistra

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova otočili nepříznivý vývoj zápasu s Pardubicemi a zopakovali si tak vítězství 3:1 z prvního vzájemného duelu na domácím ledě ze začátku sezóny. Tehdy připravili úřadujícímu mistrovi premiérovou porážku v sezóně a může je těšit i další skalp obhájce titulu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost hokejistů Litvínova - ilustrační foto.

Článek

„Jsme rádi, že jsme doma dvakrát v sezóně zdolali soupeře, který má nejvyšší ambice. oddechl si litvínovský trenér Robert Reichel. „V pátečním souboji rozhodovala každá maličkost. Důležité bylo, že Jarda Hübl za stavu 0:1 chytil trestné střílení. Kdybychom prohrávali o dva góly, těžko by se dalo pomýšlet ještě na tři body. Ale brzy jsme dali vyrovnávací branku, která nás vrátila do zápasu. Ten jsme nakonec ubojovali,“ líčil kouč.

Reichel může mít radost ze střelecké formy Martina Ručinského, který skóroval pětkrát v posledních pěti kolech. A jeho trefa do pardubické sítě vlastně odstartovala litvínovský obrat. „Martin má od nás velkou důvěru a už při jeho příchodu ze Sparty jsem věřil, že nám hodně pomůže,“ pokýval hlavou trenér.

Klíčový gól na 2:1 vstřelil František Lukeš: „Dostal jsem výbornou přihrávku od Petera Jánského. Se štěstím jsem překonal Adama Svobodu. Viděl jsem, že puk vyletěl nad něj a modlil jsem se, aby spadl za čáru. Trenér nám říká, abychom více bruslili. A myslím, že jsme proti Pardubicím hráli výborně. Moc jsme nefaulovali a nedali jsme soupeři šance k přesilovkám.“

Lukeš skóroval v extralize letos pojedenácté. „Těch gólů mohlo být i víc, spoustu příležitostí jsem ještě neproměnil. Snažím se často zakončovat a snad se prosadím i v příštích zápasech,“ dodal zkušený útočník.

Pardubický trenér Josef Jandač mínil, že jeho tým odevzdal bojovný výkon. „Na vítězství to ale nestačilo. Když jsme se dostali do vedení, měli jsme další možnosti na odskočení včetně trestného střílení. Pak jsme ale obdrželi gól při zbytečném oslabení. Bohužel nás brzy srazila individuální chyba Nakládala. A už jsme nebyli schopni skóre znovu otočit, protože jsme si v poslední třetině nevytvořili větší tlak,“ rozebíral kouč mistra.

Brankář Adam Svoboda pociťoval zklamání: „Z porážky jsem naštvaný. Prohráli jsme potřetí v řadě a vliv na to má i skutečnost, že nám chybí několik zraněných hráčů ze základní sestavy. A největší ztrátou je nedávný odchod útočníka Pivka do Ruska.“

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články