Hlavní obsah

Pouzar nechápal kolaps Jihočechů

bir, Právo

Tři branky během 29 vteřin nasázeli hokejisté Vítkovic do sítě budějovického gólmana Josefa Kučery, takovou smršť extraligové dějiny nepamatují a ani trenér Jihočechů Jaroslav Pouzar neměl pro selhání svého mužstva vysvětlení. "Nechápu to, takový výpadek se nestává ani žákům," kroutil nevěřícně hlavou.

Článek

"Uděláme pár chyb a sesype se nám celý systém hry," přiznával brankář. Budějovického kouče ještě rozčílil střet vítkovického útočníka Míky s Robem u hrazení, po němž kapitán vrazil obličejem do plexiskla u mantinelu a musel do nemocnice.

"Naštěstí je to jen lehký otřes mozku, ale rád se na to podívám na videu. U nás se píská, když je hráč hlavou přiražen k hrazení, ale bez povšimnutí zůstávají zákroky, kde hokejista hlavou skončí na plexiskle," tvrdil Pouzar a jen si posteskl: "Už nám zřejmě nikdo nepomůže, asi všem ostatním vyhovuje, že se dole plácáme jenom my."

Vítkovice se po šesti kolech dočkaly výhry. "Nervozita se u nás už stupňovala," prohlásil asistent trenéra Aleš Tomášek, přitom v kuloárech se spekulovalo, že v případě bodové ztráty by byl definitivně zpečetěn osud kouče Svozila. "Potřebujeme dál vítězit. Sbírat po bodu za remízy je málo," uvědomoval si Tomášek.

Reklama

Související témata: