Hlavní obsah

Ručinský opět září. Osobní statistiky nehoním, jde mi o tým, říká

Josef PešoutSport.czPrávo

Parádní formu předvádí v současné době hokejový útočník Martin Ručinský. A jeho skvělý herní projev se promítá i do střeleckého zakončení, když skóroval za Litvínov pokaždé v posledních pěti extraligových zápasech.

Foto: Josef Pešout, Právo

Martin Ručínský

Článek

Jak se díváte na svoji aktuální bilanci?

Přiznám se, že ten svůj narůstající počet gólů ani nesleduji. Statistiky moc nevnímám a ani je nehoním. Hlavně jsem rád, že mohu pomoci mužstvu. Od toho jsem tady po svém příchodu ze Sparty. Jde mi především o týmové výsledky.

A kam směřují litvínovské ambice?

Chceme uhájit pozici v elitní desítce. To je hranice, která odděluje celé extraligové pole na dvě části. Potřebovali bychom udělat nějakou úspěšnou šňůru.

n V neděli hrajete na ledě Plzně, která se i po velkém bodovém odpočtu netají úmyslem proniknout do předkola play-off právě možná i na úkor Litvínova...

Pokusíme se tam vyhrát, i když dosavadní výsledky Plzně vzbuzují respekt. Ve vzájemném zápase půjde takříkajíc o šest bodů. Je nám jasné, že v případě prohry na západě Čech by se k nám Plzeň trochu bodově přiblížila. Ale to si předem nemůžeme připouštět.

Po neděli nastane v lize reprezentační přestávka. Přijde vám vhod?

Myslím, že budeme mít krátké volno. A potom znovu potrénujeme a snad doléčíme nějaká zranění, což se týká zrovna několika kluků. A budeme se připravovat na další kola.

Jak se vám vlastně jeví letošní extraliga?

Je hodně vyrovnaná. Každý může porazit každého.

Patříte k největším osobnostem soutěže. Čemu za to vděčíte?

Znovu opakuji, že svou pozici v týmu ani v lize nijak nepřeceňuji. Vážím si toho, že mě znovu přijali litvínovští příznivci. V Litvínově jsem prostě doma. Vyrůstal jsem tady, znám hokejové prostředí a chci v mateřském klubu dohrát kariéru. Jak dlouho vydržím ještě v extralize, to ale sám nevím.

Před pár dny oslavil váš kamarád a kapitán Liberce Petr Nedvěd devětatřicáté narozeniny. Gratuloval jste mu?

Určitě. Jsme pořád v kontaktu a navzájem si fandíme.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice