Hlavní obsah

Hokejisté Brna prohráli podruhé na domácím ledě s Karlovými Vary

Hokejisté Brna i podruhé v sezoně prohráli v domácím prostředí s Karlovými Vary. Po debaklu 0:7 prohrála Kometa se Západočechy ve 31. kole extraligy 2:4. Enegie i díky sté brance Jana Košťála v dresu Karlových Varů ukončila sedmizápasové čekání na výhru v normální hrací době.

Článek

Chytře hrající hosté těžili z bruslařské rychlosti, kombinační jednoduchosti a také chyb domácích zadáků, kteří nechali v rozhodujících chvílích před brankářem Hovim soupeři hodně prostoru k dorážení kotoučů. Kometa po předcházející úspěšné sérii vyšla už ve druhém zápase bodově naprázdno.

Přitom Brňané začali pozorně, bránili dobře střední pásmo a nepouštěli protivníka do bezprostředního střeleckého prostoru. Hosté také vsadili v úvodu na opatrnější taktiku s pozornou defenzivní hrou. Přesto v 10. minutě po akci Hubáčka s Eratem otevřel Dopita svou teprve druhou brankou v letošní sezoně skóre zápasu.

Z náskoku se Kometa radovala pouhou minutu, neboť Melenovský pohotově vyrovnal. Hosté se následně osmělovali k častějším útočným výpadům. Brňany oslabila dvě vyloučení obránce Bičánka na přelomu první a druhé třetiny. První přesilovce soupeře se ubránili, při druhé ale překonal Hoviho pohotovou střelou Zaťovič. Za pouhých deset sekund ale získal po důrazném napadání soupeře v jeho třetině Kvapil kotouč a individuální akci zakončil vyrovnávacím gólem.

Jenže od tohoto okamžiku Brňané herně uvadali. Jejich kombinační souhra hodně skřípala, ztráceli kotouče už při zakládání akcí a měli problémy s důraznějším a rychlým protivníkem. Ve 29. minutě nechali domácí obránci před svou brankou volného Kumstáta, jehož první střelu Hovi vyrazil, na dorážku už ale nedosáhl.

O tři minuty později z podobné situace brněnský brankář vyrazil ránu obránce Muchy od modré čáry a zcela volný Košťál vrátil kotouč do sítě. Domácí hokejisté znervózněli, hráli hodně křečovitě. V závěru druhé třetině se trápili při 81 sekund dlouhé přesilovce, při které promarnili možnost snížit náskok soupeře.

Kometa se sice v závěrečné třetině pokusila tlakem zvrátit průběh utkání. Z náporu si vytvořili domácí hokejisté dvě šance. Při první Huml nestačil dotlačit kotouč do sítě, při druhé se otevřela před Dopitou otevřená branka, do střely mu ale padl obránce Mucha a příležitost zmařil. Hosté zpřesnili obranu a Kometu působila často dost bezradně při pronikání do útočného pásma. Nahazování kotouče do útočné třetiny nebylo účinné. Proti nervózně hrajícímu soupeři už Karlovy Vary vítězství udržely a ubránily se i 90 sekundové power play soupeře.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 2:4 (1:1, 1:3, 0:0)
Branky: 10. Dopita (Erat, Hubáček), 24. Kvapil - 11. Melenovský (Sloboda), 24. Zaťovič (Pech, Dobroň), 29. Kumstát, 32. Košťál (Mucha). Rozhodčí: Hradil, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Hovi - Houdek, Stehlík, Bičánek, Zubíček, Mojžíš, Malec, Šenkeřík - Erat, Dopita, Hubáček - Veselý, R. Hruška, Kvapil - Jakub Svoboda, Huml, Brabenec - Kucharczyk, Jaroslav Svoboda, Švaňhal. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.
Karlovy Vary: Mensator - Čutta, Mucha, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, Kokko, Rohan, Přindiš - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Cyganov, Pech, Zaťovič - Skladaný, Melenovský, Milan Procházka - Sailer, Klíma, Dej. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: