Hlavní obsah

Pardubice počtvrté za sebou padly, Liberec vyhrál v prodloužení

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic prohráli ve 31. kole extraligy s Libercem 2:3 v prodloužení a připsali si tak čtvrtý nezdar za sebou. Vyrovnané utkání rozhodl dvě sekundy před koncem prodloužení gól obránce Martina Čakajíka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Petr Nedvěd (vlevo) oslavuje s Martinem Čakajíkem vstřelenou branku - ilustrační foto.

Článek

Úvod utkání, ve kterém nastoupil Eaton bez zraněných Píši, Cetkovského, Pineaulta a Špirka, se lépe vydařil Severočechům, kteří už ve druhé minutě šli do vedení. Vyloučení obránce Koláře potrestal pohotovou střelou Podkonický.

Domácí se nemohli dlouho dostat do tempa, citelně byla znát neúčast zraněných hráčů, a liberečtí hráči si vynutili převahu. Domácí celek nastartovala až vyrovnávací branka kapitána Koukala, který v 9. minutě využil dvojnásobnou přesilovou hru.

Zápas se následně vyrovnal, domácí byli mírně střelecky aktivnější, ale na změně skóre se to neodrazilo. Nejblíže k vedoucímu gólu byli v 19. minutě, kdy Radilova střela jen těsně neprošla do branky za záda brankáře Vošvrdy, který dostal přednost před jedničkou Pincem.

Oba celky následně nevyužily přesilovky pět na tři, Vošvrda i Svoboda byli pozorní. Domácí gólman se poté vyznamenal zejména proti Podkonickému ve 31. minutě. Domácí zbytečným zdlouhavým rozehráváním ve svém obranném pásmu dávali soupeři možnost vytváření nebezpečných šancí a sami se připravovali o možnost rychlých protiútoků, přitom silnou zbraní Liberce bylo aktivní napadání už ve středním pásmu.

Třetí třetinu začal únik dvojice Zohorna - Bartek, ale střelu slovenského útočníka Vošvrda kryl. Liberečtí i nadále komplikovali domácím hru forčekinkem a čekali na jejich chybu. V 51. minutě vyškrábl Vošvrda na poslední chvíli střelu Somíka, která mířila do branky. Následně byl vyloučen Kudrna a domácí se v přesilovce prosadili, o druhý gól se postaral obránce Kaberle.

Pardubičtí se opět nadechli a v 54. minutě mohl přidat třetí branku Starý. Neprosadil se a domácí to mrzelo. Tygři se už 58. minutě rozhodli riskovat bez brankáře a podařilo se jim vyrovnat, když Svobodu překonal Vak a poslal utkání do prodloužení.

V nastavené pětiminutovce nebyla nouze o zajímavé momenty. Domácí se ubránili dvouminutovému oslabení, poté sami nastřelili tyčku, aby dvě sekundy před koncem překonal Svobodu střelou pod horní tyčku Čakajík.

HC Eaton Pardubice - Bílí Tygři Liberec 2:3 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 9. Koukal (Somík, Bartek), 52. Kaberle (Koukal, Kolář I) - 2. Podkonický (Klimenta), 59. Vak (Hunkes, Nedvěd), 65. Čakajík (Klimenta). Rozhodčí: Blecha, Souček - Bejček, Charvát. Vyloučení: 9:11, navíc Koukal (Pardubice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 8855.
Pardubice: A. Svoboda - Nakládal, Kaberle, Kočí, Mezei, Jillson, Kolář II, - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Zohorna, Somík - Radil, Rákos, Buchtele - Kousal, Semorád, J. Šeda. Trenéři: Jandač a Hynek.
Liberec: Vošvrda - Moravec, Výtisk, Pavlů, Štich, Hunkes, Trončinský, Derner, Čakajík - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Klimenta, Vak, M. Hořava - Vantuch, Podkonický, Víšek - Bárta, Ondřej, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: