Hlavní obsah

Mladá Boleslav prohrála se Zlínem, její ztráta na Kladno narostla

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli ve 31. kole extraligy se Zlínem 0:2. O osmé prohře Středočechů z posledních devíti utkání rozhodli již v průběhu první třetiny Pavel Kubiš a Tomáš Sýkora. V tabulce poslední Mladá Boleslav ztrácí na předposlední Kladno již devět bodů. Berani uspěli ve vzájemných zápasech poprvé v této sezoně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zklamání hokejistů Mladé Boleslavi po porážce od Zlína.

Článek
Fotogalerie

Úvodní třetina vyšla výrazně lépe hostům ze Zlína, hlavně co se výsledku týká, neboť si vypracovali dvougólový náskok. Berani měli hned na začátku možnost hrát téměř minutu a půl dlouhou přesilovou hru pěti proti třem, kterou ale hlavně díky výborným zákrokům domácího gólmana Schwarze nedokázali využít.

V polovině první části ale během dvou minut dokázali Zlínští vstřelit dvě branky. Nejprve do přihrávky od Tomáše Sýkory nastavil hůl před Schwarzem zcela nepokrytý útočník Kubiš a o chvíli později zvýšil vedení samotný Sýkora, který tvrdou ranou bez přípravy domácího brankáře nekompromisně prostřelil.

Mladá Boleslav se dostala více do hry dostala až v prostředním dějství, když se více tlačila před gólmana hostů Dubu. Ten byl ovšem svému týmu velkou oporou a žádný z kotoučů mířících na jeho branku za svá záda nepustil. Druhá třetina nakonec branku nepřinesla ani na jedné straně.

Hned v úvodu závěrečné části se do obrovské šance dostal Štefanka, který se po špatné rozehrávce hostů před vlastním gólmanem zmocnil puku, ale jeho pokus o bekhendový blafák skončil mimo zlínskou klec.

Domácí se neustále snažili zkorigovat výsledek, ale jejich snažení bylo marné. Naráželi na dobrou obrannou hru hostů, kteří byli zjevně s průběhem utkání spokojeni a navíc ve zlínské brance chytal bezchybný Duba. Boleslavští si ještě dvě a půl minuty před koncem vyžádali oddechový čas, po kterém sáhli ke hře bez brankáře, ale ani tato herní varianta k úpravě výsledku nevedla.

BK Mladá Boleslav - PSG Zlín 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Branky: 10. Kubiš (T. Sýkora), 12. T. Sýkora (Rachůnek, Galvas). Rozhodčí: Jeřábek, Homola - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:3. Bez využití. Diváci: 2530.
Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Marušák, Macháček, Lehikoinen, Jindra, Čížek, Duben - Fabuš, Štefanka, Macho - Mikulík, Vrbata, Bahenský - Nouza, Hrdel, Boháč - Loskot, Gajovský, Barney. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
Zlín: Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Řezníček, Lučka, Míka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, Rachůnek - Kubiš, T. Sýkora, Sivák - Holík, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata: