Hlavní obsah

Mladou Boleslav nevyloučili z extraligy, ale zaplatí pokutu tři milióny

VELKÁ BÍTEŠ

Hokejová Mladá Boleslav si může oddychnout. Valná hromada Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK) ji na svém pondělním mimořádném zasedání ve Velké Bíteši nevyloučila z extraligy. Klub ale nevyvázl bez trestu, musí zaplatit pokutu 3 milióny korun. To vše za odhalení nedostatků při listopadové kontrole. Tři sta tisíc korun zaplatí Plzeň za znevážení dobrého jména extraligy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zklamání hráčů Mladé Boleslavi

Článek

„Doufal jsem v milión. Tři milióny je pro nás hodně, hodně vysoká částka, je dosti hraniční. Doufám, že zdroje najdeme a se ctí to smeteme ze stolu. Vyloučení jsme se báli, ulevilo se mi,“ řekl bezprostředně po hlasování generální ředitel boleslavského klubu Václav Hořejší.

Na mimořádném zasedání v restauraci U Raušů nikdo nehlasoval pro vyloučení. „BK Mladá Boleslav nebude vyloučena. Řády připouští pouze hlasování o vyloučení. Pro tuto variantu se ale APK nerozhodla. Nejde ale o vůbec malý problém, ale výrazně by to poškodilo extraligu,“ řekl ředitel APK Stanislav Šulc.

Ctibor Jech, prezident APK
Samotné jednání v této věci trvalo třicet minut. Samozřejmě jsme jednali s právníky, kteří nám radili, abychom extraligu neznevážili a došli k trestu, který potřebujeme, aby postižený klub měl na sobě tíhu zodpovědnosti za nepříjemnosti, které extralize provedl.

Možnost odvolání neexistuje 

„Pokutu tři milióny navrhlo představenstvo APK a valná hromada ji odsouhlasila. Částka musí být doplacena do 30. dubna 2011,“ doplnil Ctibor Jech, prezident APK.

"Proti tomuto rozhodnutí není odvolání," pověděl také Šulc.

Dalším bodem, který se dnes také řešil, bylo poškození dobrého jména extraligy, kterého se dopustili představitelé Plzně a plzeňský hráč Tomáš Vlasák. „Jde o provinění a představenstvo navrhlo pokutu ve výši 300 000 korun úhrnem. Šlo o výroky, které poškodily ředitele, tak celou extraligu. Splatnost je do 31. ledna 2011,“ dodal Jech.

Slova Tomáše Vlasáka po kauze "registračky"
Za sebe mohu říci, že pan Šulc pro mě není důvěryhodná osoba. Když jsem viděl tu jeho aroganci a radost, se kterou to oznamoval, raději jsem odešel. Víme, že jsme udělali administrativní chybu. Ale stejnou udělal on a jen to od sebe odhazuje. Pro mě je zbytečné s takovým člověkem ztrácet čas.

Mladá Boleslav zažívá jednu z nejvíce hektických sezón v extralize. Ale letos nejde o hráče na ledě, ale o vedení v kancelářích. Kvůli chybě v registraci hráčů klub přišel před pár týdny o dvaadvacet bodů. Stejným problém měla i Plzeň (odečet 19 bodů) a Kladno (6 bodů). První dva kluby se proti trestu odvolaly.

Stanislav Šulc, ředitel APK
Částku tři milióny korun navrhlo představenstvo. To následně valná hromada to schválila. Jde o nejvyšší částku, která kdy byla v extralize udělena. (minimální částka je v řádech 50 tisíc, horní hranice není stanovena pozn. aut.). Pro příští rok se nebude kontrolovat jen pravdivost čestného prohlášení, ale bude se k 10. květnu kontrolovat i úplnost předkládané licenční zprávy. To v tuto dobu nikdo nekontroloval. Příští rok bude kontrola jiná a obsáhlejší.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články