Hlavní obsah

Bříza vyfasoval pokutu 30 tisíc. Tento týden padly v extralize flastry za 3 330 000 korun

PRAHA

A tisíce v hokejové extralize létají. Tu za nepořádek v papírech, tu za výroky, tu za debatu s rozhodčími. Naposledy to poznal generální manažer hokejistů pražské Sparty Petr Bříza. Od disciplinární komise vyfasoval třicetitisícovou pokutu za kritiku a připomínky k výkonu rozhodčích. Bříza se provinil 23. listopadu během předehrávaného utkání 34. extraligového kola proti Zlínu, které Sparta doma prohrála 0:4.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Zleva trenér hokejové Sparty Miloslav Hořava, generální manažer týmu Petr Bříza a prezident klubu Viliam Sivek.

Článek

"V zápisu o utkání rozhodčí uvedli, že jsem je kontaktoval a něco s nimi řešil. Na základě toho jsem pokutu dostal a nemám k tomu víc co říci. Podle herního řádu, který jsme si odhlasovali, mi pokuta udělena být mohla, já ji akceptuji a zaplatím," řekl Bříza.

Nejde o jedinou pokutu v tomto týdnu. V pondělí 300 tisíc korun udělila valná hromada APK Plzni za výroky útočníka Tomáše Vlasáka. Hráč se v den, kdy jeho klubu bylo odečteno 19 bodů kvůli špatné registraci hráčů, vyjádřil k řediteli soutěže, kterým je Stanislav Šulc.

Vlasákův hněv a odmítnutí platit 

„Pro mě pan Šulc není důvěryhodná osoba. Je jen loutkou v rukou jiných a drží se ve funkci zuby nehty. Když jsem viděl jeho aroganci, s níž verdikt oznamoval, raději jsem odešel od televize,“ uvedl lídr kanadského bodování extraligy.

Po vynesení ortelu Vlasák prohlásil, že nezaplatí a radši odejde hrát do ciziny. Zda tomu tak bude, se teprve ukáže, splatnost pokuty je k 31. ledna 2011.

Na začátku tohoto týdne rozhodla valná hromada APK také o Mladé Boleslavi. Klub byl potrestán pokutou ve výši tři milióny korun za chyby v situační zprávě, která je součástí licenčního řádu soutěže. Klubu hrozilo i vyloučení z nejvyšší soutěže, ale ostatní kluby byly proti.

Suma sumárum tento týden padly v extralize tresty v souhrnu za 3 330 000 korun.

Reklama