Hlavní obsah

Slavia odehrála v extralize zápas číslo 1000, porazila Karlovy Vary

PRAHA

Jubileum oslavili výhrou. Hokejisté Slavie odehráli dnes 1000. zápas v české extralize, ve 33. kole porazili Karlovy Vary 3:2. Souboj sedmého a osmého týmu tabulky vyzněl pro toho hůře postaveného. Tým vedený trenérem Vladimírem Růžičkou doma bodoval podeváté v řadě.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Michal Dobroň z Karlových Varů, Tomáš Micka ze Slavie a Lukáš Mensator z Karlových Varů.

Článek

Na začátku zahajovací třetiny se jako první v tomto utkání trefil Miroslav Třetina, když využil přesilovou hru. A sbíral puk z ledu. Šlo o jeho premiérovou trefu v nejvyšší soutěži. Ta se mu podařila ve druhém utkání této sezóny, do kterého nastoupil.

V čase 8:08 zvýšil pro domácí hráč s číslem 88, tedy Jakub Sklenář. Hosté dostali šanci ve dvou početních výhodách, ale překonat Miroslava Kopřivu nedokázali.

Druhá část vyzněla pro Karlovy Vary podobně jako první, také ji prohrály. Jediným střelcem se stal junior Michal Poletín. Přihrávku si připsal Tomáš Micka. Slavia vedla 3:0 a tento útočník se podílel na všech gólech.

Hosté vyslali za těchto dvacet minut sedm střel na domácího gólamana, ale ten mohl být v klidu, moc práce neměl. Toho si všimli i příznivci hostí: "Budíček," ozvalo se z hlediště.

Mužstvo vedené Antonínem Stavjaňou dostalo velkou šanci na začátku třetí třetiny: přesilovku 5 na 3. A to celé dvě minuty. Povedlo se. Na 1:3 snížil David Hruška, hráč, který léta hrál právě na Slavii. Dvaašedesát sekund před koncem snížil na 2:3 kapitán Václav Skuhravý, gól ale musel potvrdit videorozhodčí. Na body nakonec hoste nedosáhli, tlak a góly přišly pozdě.

Slavia vyhrála minulé utkání proti Liberci 7:1. S dnešním má skóre 10:3 a další tři klání v řadě má před svými fanoušky před sebou, a to v sedmnácté sezóně v nejvyšší české soutěži. Druhou tisícovku zápasů načne v úterý proti Plzni.

Slavia - Karlovy Vary 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 4. Třetina (Micka, T. Svoboda), 9. Sklenář (Micka, Poletín), 24. Poletín (Micka) - 47. Hruška (Kumstát, Gřegořek), 59. Skuhravý (Košťál). Rozhodčí: Turčan, Souček - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:8, navíc Kopřiva a Vašíček (oba Slavia) 10. minut . Využití: 1:1. Diváci: 3286.
Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Kuboš, Vašíček, Kolařík, Barák - Pospíšil, Benda, Vondrka - T. Svoboda, Třetina, Tomica - Žejdl, P. Jelínek, Doležal - Micka, Poletín, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
Karlovy Vary: Mensator - Čutta, Kokko, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, M. Rohan, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - D. Hruška, Dej, Zatovič - Skladaný, Melenovský, Sailer - Cyganov, T. Klíma, Kuběna. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: